Η οικονομία του διαδικτύου: Το νέο "Ελντοράντο" της αγοράς

 
Η οικονομία του διαδικτύου: Το νέο "Ελντοράντο" της αγοράς

Ενημερώθηκε: 23/12/16 - 09:58

Τα smartphones, τα «έξυπνα κινητά τηλέφωνα», η βασική συσκευή για την χρήση τού κινητού Διαδικτύου, έχουν εμπνεύσει εκατομμύρια εφαρμογών (apps) που δεν επιτρέπουν απλώς τυπικές λειτουργίες Web, όπως το ψάξιμο στο διαδίκτυο και τα e-mail στους ανθρώπους όπου κι αν βρίσκονται, αλλά και χρησιμοποιούν τις πληροφορίες τοποθεσίας και άλλα δεδομένα για την παροχή υπηρεσιών σε χρήστες.

Διαδίκτυο

Αυτές οι εφαρμογές έχουν βοηθήσει να κάνουν το κινητό μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες νέες τεχνολογίες στην ιστορία και τα περιθώρια για ένα ακόμα πιο προσοδοφόρο μέλλον είναι τεράστια.

Έτσι ειδικοί διατυπώνουν την εκτίμηση ότι το mobile Internet θα μπορούσε να δημιουργήσει σε ετήσια βάση περίπου 11 τρισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικά οικονομικά οφέλη από το 2025.

Από αυτά τα 11 τρισεκατομμύρια δολάρια, ποσό μεταξύ ενός τρισ. και 4,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα αφορά στο «πλεόνασμα του καταναλωτή».
Μέχρι 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια θα είναι η αξία των ωφελημάτων που θα αποκομίσουν οι εταιρείες, οι οποίες θα μπορούσαν να κερδίσουν δίνοντας στους εργαζομένους τους πρόσβαση σε πληροφορίες όπου κι αν βρίσκονται, οι οποίες θα τους επιτρέπουν να συνεργάζονται πιο εύκολα.

Η περισσότερη από αυτή την αξία (900 δισ. ως 1,3 δισ. δολάρια ετησίως) θα υλοποιηθεί με την αύξηση της παραγωγικότητας των λεγόμενων «εργαζομένων αλληλεπίδρασης», οι οποίοι περιλαμβάνουν ειδικούς και διευθυντές – τα ακριβότερα ταλέντα ενός οργανισμού.
Το υπόλοιπο από τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις τού κινητού Internet θα προέρχεται από απομακρυσμένες υπηρεσίες υγείας, καθώς και από εφαρμογές για εκπαίδευση, δημόσιες υπηρεσίες και λιανικό εμπόριο.

Και απο εκεί και πέρα αναπτύσεται το ιντερνετ των πραγμάτων που είναι η τελευταία τεχνολογική εξέλιξη στο χώρο του διαδικτύου και η οποία προβλέπει ηλεκτρονική σήμανση κάθε είδους αντικειμένων.

Πρόκειται για μία ηλεκτρονική ταυτότητα σε κάθε είδους αντικείμενα, ώστε να τα συνδέσει μεταξύ τους και να τα κάνει αναγνωρίσιμα και ανιχνεύσιμα δια του ίντερνετ μέσα σε προσβάσιμες βάσεις δεδομένων.

έξυπνα' κινητά τηλέφωνα

Τον όρο 'ίντερνετ των πραγμάτων' εισήγαγε το 1999 ο Βρετανός πρωτοπόρος της τεχνολογικής έρευνας Κέβιν Άστον.
Μέχρι στιγμής η παροχή πληροφοριών στο διαδίκτυο ήταν άμεσα εξαρτημένη από τους ανθρώπους με το ιντερνετ των πραγμάτων όλα αλλάζουν.
Για παράδειγμα μπορούν μέσω εφαρμογών να προωθηθούν υπηρεσίες που σχετίζονται με το 'έξυπνο' σπίτι, το οποίο μέσω ανιχνευτών αντιλαμβάνεται την παρουσία των ανθρώπων στους χώρους του ρυθμίζοντας κατάλληλα τη θερμοκρασία σε αυτούς.
Με τα λεγόμενα ' είναι εφικτή η πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορίες.
Παράδειγμα από το... μέλλον είναι οι 'έξυπνες' πόλεις.
Σε αυτές θα γίνει εφικτή μέσω αυτής της τεχνολογίας η άμεση απόκτηση και ανάλυση πληροφοριών, οι οποίες θα συμβάλλουν λ.χ. στη ρύθμιση της κυκλοφορίας στους δρόμους ή στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των δικτύων ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Απάτη στο διαδίκτυο έχει ρίξει το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής-Καλούν και ζητούν δωρεάν 500 MB!

Σχετικά θέματα:

premium.paratiritis.gr

ΠΗΓΗ: