Συγκλονίζει ο Σμηναγός (Ι) Γεώργιος Σωτηρίου (πιλότος F-16 «ΖΕΥΣ»): «Με ενότητα και αφοσίωση προσβλέπουμε σε ένα λαμπρό μέλλον»

 
ςςςς

Ενημερώθηκε: 28/10/24 - 14:29

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Τιμή στους ηρωικούς νεκρούς του ’40 αλλά και πρόσκληση για ενότητα και αφοσίωση για ένα λαμπρό μέλλον εκπέμφθηκε από τον Σμηναγό (Ι) Γεώργιο Σωτηρίου, πιλότο του αεροσκάφους της Ομάδος Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16C «ΖΕΥΣ», κλείνοντας την εντυπωσιακή αεροπορική του επίδειξη στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά το πέρας της εντυπωσιακής παρελάσεως πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων για την επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940!

«Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν, θα περάσουν ας τιμήσουμε τις θυσίες του παρελθόντος με ενότητα και αφοσίωση, προσβλέποντας σε ένα λαμπρό μέλλον. Χρόνια Πολλά Ελλάδα» ήταν το μήνυμα του Έλληνος πιλότου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου του απάντησε σημειώνοντας ότι ο Ελληνικός λαός τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις εμπιστεύεται στο να προστατεύουν την κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα σε γη, ουρανό και θάλασσα.

Ο Σμηναγός (Ι) Γεώργιος Σωτηρίου της Ομάδος Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, επιχείρησε πετώντας με ένα μαχητικό τύπου F-16C Block. 52+ της 115 Πτέρυγος Μάχης της Αεροπορικής Βάσης της Σούδας.

Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006 αποφοίτησε το 2010 από αυτήν ως Ανθυποσμηναγός (Ι) και τοποθετήθηκε το 2012 στην 115 Πτέρυγα Μάχης με αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 343 Μοίρα και έχει καταγράψει στο ενεργητικό του περισσότερες από 1.800 ώρες πτήσεως, εκ των οποίων οι 1500 σε μαχητικά F-16.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ