Ολυμπιακός: Το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων ετών

 
Ολυμπιακός: Το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων ετών

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 28/10/24 - 13:03

Ο Ολυμπιακός υπέστη την πρώτη του ήττα στην Τρίπολη από το 2014, καθώς ηττήθηκε από τον Αστέρα με 1-0 για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει τους Πειραιώτες στην 4η θέση της βαθμολογίας, με απολογισμό 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Η ομάδα παρουσιάζει σημάδια αστάθειας, που την απομακρύνουν από την κορυφή και την αναγκάζουν να κυνηγά τους πρωτοπόρους.

Παραλληλισμοί με τη Σεζόν 2017/18

Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε αντίστοιχη εικόνα ήταν το 2017/18, όταν οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν και τότε πίσω στη βαθμολογία. Στην 9η αγωνιστική εκείνης της σεζόν, η ομάδα είχε έναν βαθμό λιγότερο και είχε ήδη αντιμετωπίσει όλα τα ντέρμπι, έχοντας γνωρίσει ήττες από την ΑΕΚ (3-2), τον Ατρόμητο (1-0) και τον Παναθηναϊκό (1-0). Παράλληλα, είχε σημειώσει ισοπαλίες στην Ξάνθη (1-1) και με τον Αστέρα εντός (1-1). Το αρνητικό αυτό ξεκίνημα οδήγησε τους Πειραιώτες στην τρίτη θέση στο τέλος της σεζόν, με την ΑΕΚ να κατακτά το πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ να τερματίζει δεύτερος.

Η Πορεία της Ομάδας και οι Προκλήσεις Εμπρός

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού βλέπουν φέτος μια ομάδα με σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, η οποία δεν καταφέρνει να βρει τη σταθερότητα που την χαρακτήριζε τα προηγούμενα χρόνια. Η ήττα στην Τρίπολη αναδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα εκτός έδρας, και προκαλεί ανησυχία ενόψει των κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν. Αν και είναι ακόμη νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, η ομάδα του Πειραιά χρειάζεται να ενισχύσει τη σταθερότητα και την αποφασιστικότητά της ώστε να ανατρέψει την κατάσταση και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για την κορυφή.

Η συνέχεια της σεζόν θα δοκιμάσει την αποφασιστικότητα και την αντοχή του Ολυμπιακού, που καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών και να αφήσει πίσω του τη δύσκολη εκκίνηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ