Στις φλόγες η Μέση Ανατολή: Κλιμακώνονται οι επιχειρήσεις του IDF - "Εξουδετερώσαμε" 200 μέλη της Χεζμπολάχ

 
lll

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 08/10/24 - 18:50

Η 98η Μεραρχία των IDF ανέφερε, νωρίτερα την Τρίτη, ότι μέσα σε μία εβδομάδα, τα μέλη της «εξουδετέρωσαν» πάνω από 200 μέλη της Χεζμπολάχ που βρίσκονταν σε διάφορα χωριά κοντά στα βόρεια σύνορα.

Η συγκεκριμένη μέραρχία είναι ένας επίλεκτος σχηματισμός μονάδων αλεξιπτωτιστών και καταδρομέων, που ενώθηκε με την 7η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και την επίλεκτη μονάδα μάχης Yahalom. Επρόκειται για τις πρώτες ισραηλινές δυνάμεις που εισήλθαν στο Λίβανο όταν ξεκίνησαν οι χερσαίες επιχειρήσεις στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι IDF λένε ότι η Μεραρχία κατεδάφισε αρκετές σήραγγες και εντόπισε εκατοντάδες όπλα σε χωριά κοντά στα σύνορα, τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από τη Χεζμπολάχ για επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ. Περισσότεροι από 100 τόνοι εκρηκτικών έχουν χρησιμοποιηθεί από τη Μεραρχία για την κατεδάφιση υπέργειων και υπόγειων εγκαταστάσεων της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Η συγκεκριμένη Μεραρχία πολέμησε για μεγάλο διάστημα τη Χαμάς στη Γάζα. Μάλιστα όπως λέει η Χεζμπολάχ είναι ένας διαφορετικός εχθρός από τη Χαμάς, αλλά όχι απαραίτητα ισχυρότερος. Ακόμη συμπέρανε ότι η Χεζμπολάχ είναι πιο οργανωμένη από τη Χαμάς, ωστόσο σε πολύ μεγάλο βαθμό δρα επιφανειακά και όχι σε σήραγγες. Η Χεζμπολάχ διαθέτει επίσης πιο προηγμένα όπλα και καλύτερες οχυρώσεις, όπως έχει εντοπίσει η Μεραρχία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ