Μαρινέλλα: Νέα στοιχεία γύρω από την περιπέτεια της υγείας της - Τι ισχύει για το ασθενοφόρο

 
jjj

Ενημερώθηκε: 27/09/24 - 21:50

Κορυφώνεται η αγωνία για την Μαρινέλλα, με το πρώτο κρίσιμο 24ωρο να έχει συμπληρωθεί, με τους γιατρούς να περιμένουν να συμπληρωθεί και το δεύτερο, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις, με την 86χρονη κορυφαία ερμηνεύτρια να παραμένει στην εντατική, να έχει επαφή με το περιβάλλον και να μην έχει διασωληνωθεί σε κανένα σημείο της νοσηλείας της.

Από προχθές το βράδυ η Τζωρτίνα Σερπιέρη βρίσκεται διαρκώς δίπλα της και ευελπιστεί πως η 86χρονη μητέρα της, θα βγει νικήτρια.

Τι αναφέρει το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν

Το μεσημέρι εκδόθηκε ένα νέο ιατρικό ανακοινωθέν, στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Μετά από σχεδόν 40 ώρες νοσηλείας στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ λόγω σοβαρού αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου η κατάσταση της κα. Παπαδοπούλου Κυριακής (Μαρινέλλα) παραμένει σταθερή και κρίσιμη.

Οι θεράποντες ιατροί

Ηλίας Κ. Πολιτάκης - Ηλίας Ανδριανάκης - Κωνσταντίνος Σπέγγος».

Υπέστη επιληπτική κρίση - Σωτήρια η άμεση κινητοποίηση των γιατρών

Την ίδια ώρα, όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Live News, η Μαρινέλλα υπέστη επιληπτική κρίση το βράδυ της Πέμπτης (26/09), η οποία αντιμετωπίστηκε επιτυχώς χάρη στην άμεση κινητοποίηση των γιατρών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ακολούθησε νέος κύκλος εξετάσεων και το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε έκτακτο συμβούλιο των γιατρών, ώστε να αποφασιστεί η πορεία που θα ακολουθήσουν ως προς τη θεραπεία της τραγουδίστριας. Όπως αναφέρουν, προς το παρόν δεν είναι αναγκαία κάποια χειρουργική επέμβαση.

«Υπομονή οι συγγενείς, επιμονή οι γιατροί. Οι εγκεφαλικές αιμορραγίες συμβαίνουν σε διάφορες ηλικίες. Το πιο συνηθισμένο είναι στις μεγάλες ηλικίες, άνω των 70 ετών. Κυρίως οι αιτιολογίες είναι από εκφυλιστικές αλλοιώσεις των αγγείων που γίνονται στον εγκέφαλο, που αυτές κάνουν μία αυτόματη αιμορραγία. Στις ηλικίες κάτω των 60 ετών οι αιμορραγίες είναι κυρίως από συγγενείς παθήσεις», εξήγησε ο νευροχειρουργός Γεώργιος Ορφανίδης.

Όπως είπε ο ίδιος, κρίσιμο ρόλο στην έκβαση της υγείας της Μαρινέλλας παίζει το πόσο αιμορράγησε το πρώτο 24ώρο.

«Ήμασταν στο πλευρό της από το πρώτο λεπτό»

Για το περιστατικό της Μαρινέλλας μίλησε διασώστρια στο «Live News»: «Την μεταφέραμε με ασφαλή τρόπο στο ιατρείο του Ηρωδείου, που είναι άρτια εξοπλισμένο, βοηθήσαμε τον γιατρό, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο και να μεταφρθεί στο νοσοκομείο», δήλωσε αρχικά.

«Το ιατρείο είναι άρτια εξοπλισμένο, για να μπορεί να διαχειριστεί επείγοντα περιστατικά και να συμβάλουν στο διασωστικό έργο, ώστε να δοθούν οι πρώτες βοήθειες.», ανέφερε επίσης για το ιατρείο του θεάτρου.

Αυτός ήταν ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε όταν στάθηκε στα πόδια της - Ήθελε να συνεχίσει το πρόγραμμά της

Συγκλονίζουν τα όσα είπε εν τω μεταξύ ο Λάκης Λαζόπουλος για την Μαρινέλλα: «Ρωτούσε τον Αντώνη να δει πότε θα έχει ημερομηνία, αν θα έχει την επόμενη εβδομάδα ημερομηνία. Ένας άνθρωπος που στο μυαλό του είναι η παράσταση που θα κάνει, αυτό που θα δώσει στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, δε, πως ο πρώτος με τον οποίο συνομίλησε η Μαρινέλλα όταν στάθηκε στα πόδια της, ήταν ο γιατρός της. Η 86χρονη τότε, ήθελε σύμφωνα με μαρτυρίες να ανέβει κι πάλι στη σκηνή για να συνεχίσει το πρόγραμμά της.

«Είναι καλά τώρα», λέει η αδερφή της

Για την κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας, μίλησε στον Alpha η αδελφή της Μαρινέλλας, Λούλα Γρηγοριάδη.

Η Λούλα Γρηγοριάδη, η οποία δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» στη συναυλία, διότι αντιμετωπίζει κι εκείνη προβλήματα υγείας, ανέφερε ότι η Μαρινέλλα «είναι καλά τώρα, καλύτερα, είναι μια χαρά. Επειδή είμαι χειρουργημένη, δεν πήγα στη συναυλία, δεν ήμουν εκεί».

«Δεν δέχτηκε κλήση το ΕΚΑΒ», λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων - Τι απαντά το υπουργείο Πολιτισμού

Εν τω μεταξύ, την ίδια στιγμή ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως στη συναυλία της ερμηνεύτριας στο Ηρώδειο δεν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το ασθενοφόρο έφτασε μετά από κλήση του γιατρού της Μαρινέλλας, με την «μεγάλη κυρία» του ελληνικού τραγουδιού, να αναχωρεί για το νοσοκομείο Υγεία, 45 λεπτά, μετά το εγκεφαλικό που υπέστη.

«Αν είχε ζητηθεί, θα ήμασταν εκεί και θα την είχαμε μεταφέρει με ασφάλεια στον πλησιέστερο υγειονομικό σχηματισμό. Σε τέτοιες εκδηλώσεις, κυρίως όταν είναι ιδιωτικές, είναι υποχρεωμένοι οι διοργανωτές για την ύπαρξη ασθενοφόρου, όταν υπάρχει πολύς κόσμος», είπε ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος.

«Δεν δεχτήκαμε κλήση, δεν έχει καταγραφεί καμία κλήση στο ΕΚΑΒ, ακόμα και μετά την κατάρρευση της Μαρινέλλας. Δεν γνώριζε κανείς για περιστατικό στο Ηρώδειο», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της, σε διευκρινίσεις για το θέμα προχώρησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

«Ο ιδιώτης είναι αυτός ο οποίος έχει όλη την εξυπηρέτηση της παράστασης», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με παρέμβασή της στον ΑΝΤ1, σχετικά με την απουσία ασθενοφόρου στο Ηρώδειο σε ιδιωτικές παραστάσεις.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει την υποχρέωση και έχει στην Ακρόπολη -εκτός από τους εθελοντές Ερυθροσταυρίτες- όλο το ωράριο λειτουργίας τού αρχαιολογικού χώρου, συμπεριλαμβανομένου και του Ηρωδείου, που είναι επισκέψιμοι από 8:00 το πρωί με 20:00 το βράδυ, και νοσηλευτές και γιατρούς και νοσοκομειακό, ασθενοφόρο.

Αυτό, διότι το κράτος έχει την απόλυτη ευθύνη λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, όταν λειτουργούν. Τώρα, στο Ηρώδειο, έχουμε το Ελληνικό Φεστιβάλ που είναι εποπτευόμενος οργανισμός του ΥΠΠΟ, και όταν έχει τις δικές του παραστάσεις, τις δικές του παραγωγές ή αυτές που έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του, φροντίζει και έχει ανάλογη εξυπηρέτηση -και με γιατρούς, με νοσηλευτές και με ασθενοφόρο- και είναι σε άμεση συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Από εκεί και πέρα, το Ηρώδειο, όπως όλα τα μνημεία της χώρας μας, προφανώς ανήκουν στο κράτος. Το Ηρώδειο, όμως, το παραχωρεί το κράτος σε ιδιώτες για τις δικές τους ιδιωτικές εκδηλώσεις», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού, συμπληρώνοντας πως «θα πρέπει και οι ιδιώτες να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».

«Το ΥΠΠΟ προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες στους αρχαιολογικούς χώρους. Δεν είναι μόνο η Ακρόπολη. Είναι και οι άλλοι χώροι, είναι οι Δελφοί, η Λίνδος, η Κνωσσός… Οι ιατρικές υπηρεσίες πληρώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού, από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, ακριβώς για να εξυπηρετούμε τους ανθρώπους που μας τιμούν και έρχονται στη χώρα μας. Δεν επιβαρύνουμε καθόλου το ΕΚΑΒ, διότι στο ΕΚΑΒ έχουν δικαίωμα πρόσβασης όλοι οι Έλληνες πολίτες», υπογράμμισε η Λ. Μενδώνη.

Τέλος, η υπουργός έδωσε «εκατομμύρια ευχές στη Μαρινέλλα». «Την αγαπάμε όλοι και θέλουμε γρήγορα να γίνει καλά», είπε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ