Νετανιάχου στον ΟΗΕ: Το Ισραήλ επιδιώκει την ειρήνη αλλά μάχεται για τη ζωή του - Εμπρηστική αναφορά στο Ιράν

 
σσσ

Ενημερώθηκε: 27/09/24 - 17:42

Το Ισραήλ επιδιώκει την ειρήνη παρά το γεγονός ότι μάχεται για τη ζωή του απέναντι στους «βάρβαρους εχθρούς» που θέλουν την εξόντωσή του, δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Η χώρα μου βρίσκεται σε πόλεμο, παλεύει για τη ζωή της», είπε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε "πρέπει να αμυνθούμε ενάντια σε αυτούς τους βάρβαρους δολοφόνους. Οι εχθροί μας επιδιώκουν όχι μόνο να μας καταστρέψουν, αλλά επιδιώκουν να καταστρέψουν τον κοινό μας πολιτισμό και να μας επιστρέψουν όλους σε μια σκοτεινή εποχή τυραννίας και τρόμου".

Ο Νετανιάχου, μεταξύ άλλων, είπε ότι μια συμφωνία Σαουδικής Αραβίας-Ισραήλ ήταν κοντά όταν ήταν στα Ηνωμένα Έθνη πέρυσι, αλλά στη συνέχεια η Χαμάς «πέρασε τα σύνορα για να δολοφονήσει, να βιάσει, να ακρωτηριάσει και να κάψει ζωντανούς ανθρώπους σε σκηνές που θύμιζαν το ναζιστικό Ολοκαύτωμα».

Συνεχίζοντας, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, είπε ότι το Ισραήλ έφερε στο σπίτι 154 ομήρους, συμπεριλαμβανομένων 117 ζωντανών - οι περισσότεροι από αυτούς στο πλαίσιο μιας συμφωνίας εκεχειρίας τον Νοέμβριο - και υποσχέθηκε ότι δεν θα ησυχάσει μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι στο σπίτι.

Ακολούθως, ο Νετανιάχου έδειξε τις οικογένειες ομήρων που παρευρίσκονταν στην αίθουσα και τους ζήτησε να σηκωθούν ενώ στη συνέχεια αφηγήθηκε τις ιστορίες καθενός από τους ομήρους που εκπροσωπούνται από τις οικογένειές τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των οποίων τα σώματα ανασύρθηκαν στη Γάζα και των επιζώντων του φεστιβάλ Nova.

Ο Νετανιάχου επισήμανε ότι «η κατάρα της 7ης Οκτωβρίου» επεκτάθηκε σε έξι ακόμη μέτωπα, συμπεριλαμβανομένου του λιβανικού μετώπου καθώς η Χεζμπολάχ άνοιξε πυρ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις 250 και πλέον επιθέσεις από τους Χούθι στην Υεμένη και τις επιθέσεις από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν στο Ιράκ.

«Έχω ένα μήνυμα για τους τυράννους της Τεχεράνης», είπε, «αν μας χτυπήσετε, θα σας χτυπήσουμε».

Εμπρηστική ομιλία Νετανιάχου από το βήμα του ΟΗΕ: «Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που δεν μπορούμε να φτάσουμε»

«Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν όπου δεν μπορεί να φτάσει το μακρύ χέρι του Ισραήλ. Και αυτό ισχύει για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή».

«Κερδίζουμε», αναφωνεί ο Νετανιάχου.

Σημειώνεται, ότι οι πλειονότητα των διπλωματών αποχώρησαν από την αίθουσα, μόλις ανέβηκε στο βήμα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ