ΣΧΑΛ: Ολοκλήρωση του Σχολείου Βασικής Εκπαιδεύσεως Αλεξιπτωτιστών

 
ΣΧΑΛ: Ολοκλήρωση του Σχολείου Βασικής Εκπαιδεύσεως Αλεξιπτωτιστών

Ενημερώθηκε: 17/09/24 - 17:44

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ασφάλεια το Σχολείο Βασικής Εκπαιδεύσεως Αλεξιπτωτιστή (ΣΒΕΑ), που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις εγκαταστάσεις της ιστορικής Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) στον Ασπρόπυργο Αττικής, οι απόφοιτοι του οποίου έλαβαν τα πτυχία και τις πτέρυγές τους στη διάρκεια ειδικής τελετής στη Σχολή από τον Διευθυντή της Διευθύνσεως Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ Υποστράτηγο Ιωάννη Κορέλη, ως εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Γεωργίου Κωστίδη.

Η μηνιαίας διάρκειας εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 12 Αυγούστου έως 13 Σεπτεμβρίου 2024, με τη συμμετοχή 41 στελεχών του Στρατού Ξηράς, εκ των οποίων 1 αξιωματικός και 40 υπαξιωματικοί, 52 Οπλιτών Θητείας, και 2 υπαξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιπτώσεις των δύο υπαξιωματικών της ΕΛΑΣ, για τους οποίους το ΓΕΣ δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία, αλλά ασφαλώς θα αφορά άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της ΕΛΑΣ (ΕΚΑΜ), οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν υπηρετήσει τη θητεία τους στους αλεξιπτωτιστές και όταν εντάχθηκαν στη συνέχεια στην ΕΛΑΣ ήταν ήδη «πτυχιούχοι» αλεξιπτωτιστές στατικού ιμάντα! Κάποιοι όμως εξ αυτών δεν είναι, όταν εισέρχονται στα ΕΚΑΜ και περνούν επιτυχώς τη δικής τους αρχική εκπαίδευση, μετά το πέρας της οποίας περνούν και την εκπαίδευση του ΣΒΕΑ στη ΣΧΑΛ.

Η εκπαίδευση των νέων αλεξιπτωτιστών του ΣΒΕΑ περιέλαβε τα εξής αντικείμενα:

  • Σωματική ενδυνάμωση.
  • Ασκήσεις αλεξιπτωτιστή.
  • Άλματα από πύργο 34 ποδών.
  • Διαδικασίες ενεργειών σε ενδεχόμενα περιστατικά κατά την εκτέλεση άλματος.
  • Διαδικασία εξόδου από αεροσκάφος.
  • Άλματα από μεταφορικό ελικόπτερο CH-47D Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ) της Αεροπορίας Στρατού και από μεταφορικό αεροσκάφος C-130H Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ) της Πολεμικής Αεροπορίας.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ