Το πρώτο μήνυμα Κασσελάκη μετά την έκπτωση του: «Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία είμαι εδώ»

 
δδδ

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 12/09/24 - 21:43

«Είμαι εδώ» διαμηνύει ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του ανάρτηση στα social media μετά την συνεδρίαση της ΚΕ το περασμένο Σαββατοκύριακο και το «ναι» στην πρόταση μομφής, που οδήγησε στην έκπτωσή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, καταγγέλλει απίστευτες προβοκάτσιες. 

«Επειδή αυτήν τη στιγμή γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες -από ψευδείς διαλόγους ως ψευδή προσκλητήρια- (μέχρι δήθεν υποστηρικτή μου με καπέλο του Τραμπ επιστράτευσαν!), θέλω να ζητήσω από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Και κυρίως να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ. Απέναντι στην εκτροπή, η ψυχραιμία, η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση είναι η δύναμή μας. Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ».

Το κλίμα δυναμίτισαν οι διαρροές από την πλευρά του έκπτωτου προέδρου για όσα προηγήθηκαν της έκτακτης σύγκλησης της Πολιτικής Γραμματείας που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις οκτώ το βράδυ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα από διαρροές ο κ.Κασσελάκης κάνει γνωστό ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, ενώ μέσω των συνεργατών του έθεσε θέμα για το ποιος έχει τις ποινικές και διοικητικές ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την έκπτωσή του από το αξίωμα του προέδρου. Σύμφωνα με τη διαρροή Κασσελάκη, ο διευθυντής του κόμματος Χρήστος Μαυροκεφαλίδης του απάντησε ότι την ευθύνη την έχει ο ίδιος (σ.σ ο Στέφανος Κασσελάκης) εκτός αν του υπογράψει πληρεξούσιο…

Σύμφωνα με κομματικές πληροφορίες, ωστόσο, στη τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, εξουσιοδοτήθηκε από τα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου ως υπεύθυνος για το κόμμα, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, με βάση και γνωματεύσεις που ζητήθηκαν από αρμόδια δικηγορικά γραφεία, ώστε να διευθετηθεί κάθε εκκρεμότητα, στον απόηχο της έκπτωσης Κασσελάκη.

Συνεπώς, όταν κάλεσε στο τηλέφωνο σήμερα ο Στέφανος Κασαλάκης τον Διευθυντή του κόμματος και τον ρώτησε «ποιος έχει την ευθύνη;», ο κ. Μαυροκεφαλίδης φέρεται να απάντησε «Εγώ».

Στελέχη της Γραμματείας εκτιμούν δε ότι η διαρροή της πλευράς Κασσελάκη έγινε στο πλαίσιο μίας προσπάθειας να κρατήσει συσπειρωμένους τους υποστηρικτές του.

Η διαρροή από το περιβάλλον Κασσελάκη έχει ως εξής:

Ο Μανώλης Καπνισάκης τηλεφώνησε χθες στην γραμματέα Ράνια Σβίγκου και της έθεσε το εξής ερώτημα: διοικητικά και ποινικά ποιος έχει την ευθύνη για το κόμμα;

Δεν έλαβε απάντηση και κατόπιν στη Ράνια Σβίγκου τηλεφώνησε ο Στέφανος Κασσελάκης και της έθεσε ακριβώς το ίδιο ερώτημα.

Η κυρία Σβίγκου κατά πληροφορίες παρέπεμψε τον κ. Κασσελάκη στον διευθυντή του κόμματος Χρήστο Μαυροκεφαλίδη. Και τότε, ο κ. Μαυροκεφαλίδης στην ίδια ερώτηση φέρεται να του απάντησε ότι «την ευθύνη για το κόμμα την έχεις εσύ, εκτός αν μου υπογράψεις πληρεξούσιο».

Ο κ. Κασσελάκης φέρεται να του έχει απαντήσει «πώς θα σου υπογράψω πληρεξούσιο, αν δεν ξέρω τι αποφάσεις λαμβάνονται;».

Έκτοτε ο κ. Κασσελάκης δεν έχει αποκαλύψει τι προτίθεται να κάνει στο εξής αλλά αμέσως μετά, η κυρία Σβίγκου προχώρησε στην έκτακτη συνεδρίαση της ΠΓ.

Ο αγώνας θα δοθεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, λέει το περιβάλλον Κασσελάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της έκτακτης συνεδρίασης είναι το κλίμα αμφισβήτησης της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως γίνεται γνωστό, ο έκπτωτος πρόεδρος βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και αναμένεται τις επόμενες ώρες, να διαμηνύσει την πρόθεσή του να είναι ξανά υποψήφιος αρχηγός του κόμματος. «Ο αγώνας θα δοθεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», λένε οι στενοί συνεργάτες του.

Μάλιστα ο κ. Κασσελάκης από το πρωί είχε σειρά συναντήσεων με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη των 87: Το Καπιτώλιο αλα Γκρέκα απέτυχε

Στη διαρροή της πλευράς Κασσελάκη, στελέχη των 87 απάντησαν ότι ουσιαστικά ο έκπτωτος πρόεδρος επιχείρησε να επανέλθει στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου με «όχημα» την ποινική και διοικητική ευθύνη, μιλώντας μάλιστα για «Τραμπ των Βαλκανίων» και «Καπιτώλιο αλα Γκρέκα» που απέτυχε.
Η έκτακτη συνεδρίαση

Πέντε λεπτά πριν τις 17:30 ειδοποιήθηκαν με γραπτό μήνυμα τα περισσότερα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας προκειμένου να προσέλθουν στην Κουμουνδούρου και ενώ επόμενη Πολιτική Γραμματεία είχε προγραμματιστεί για την επόμενη Τρίτη.

Κατά πληροφορίες τις επόμενες ώρες αναμένεται νέα παρέμβαση κύκλων του έκπτωτου προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη και ενώ φουντώνουν οι διαμαρτυρίες από πλευράς στελεχών που τον στηρίζουν, τα οποία κάνουν λόγο για «αντικαταστατική απόφαση» στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι «Κασσελίστας» προσανατολίζονται στο να θέσουν κεντρικά θέμα αμφισβήτησης της πρότασης μομφής στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 21-22 Οκτωβρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ