Super League 2: Κληρώνει για το πρωτάθλημα - Το φετινό format

 
Super League 2: Κληρώνει για το πρωτάθλημα - Το φετινό format

Ενημερώθηκε: 09/09/24 - 11:45

Απόψε στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος Super League 2, στο Holiday Inn Athens Airport Hotel.

Θα προηγηθεί στις 16:30 το ΔΣ της λίγκας, όπου αναμένεται να... αποκρυσταλλωθούν οι δύο όμιλοι. Το νέο πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 22 Σεπτεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται η σέντρα να πάρει μικρή παράταση.

Το πρωτάθλημα προβλεπόταν να διεξαχθεί με 20 ομάδες σε έναν όμιλο, όμως με τη δήλωση συμμετοχής του Αστέρα Τρίπολης Β’ οι ομάδες έγιναν 21 και έτσι αποφασίστηκε το πρωτάθλημα να διεξαχθεί ξανά σε δύο ομίλους. Ωστόσο στις 26 Αυγούστου ο Ιωνικός ανακοίνωσε πως δεν θα κατέβει οριστικά, με αποτέλεσμα οι ομάδες να ξαναγίνουν πάλι 20, χωρίς όμως να αλλάξει το φορμάτ.

1ος όμιλος: Διαγόρας, Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, Ηρακλής, Καβάλα, Καμπανιακός, Λάρισα, Μακεδονικός, Νίκη Βόλου, ΠΑΟΚ Β και ΠΑΣ Γιάννινα.

2ος όμιλος: ΑΕΚ Β, Αιγάλεω, Αστέρας Τρίπολης Β, Ηλιούπολη, Καλαμάτα, Κηφισιά, Παναργειακός, Παναχαϊκή, Πανιώνιος και Χανιά.

Πανιώνιος, Καβάλα και Παναργειακός επιστρέφουν στη δεύτερη κατηγορία, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αγωνιστεί ο νεοφώτιστος Εθνικός Νέου Κεραμιδίου. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα αγωνιστούν και οι β ομάδες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, οι οποίες δεν έχουν δικαίωμα ανόδου, αλλά μπορούν να υποβιβαστούν, όπως έγινε πέρυσι με αυτές του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση σε κάθε όμιλο κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει όλους τους αντιπάλους δυο φορές (εντός και εκτός έδρας, συνολικά 18 αγώνες). Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει αγώνες κατάταξης (play offs και play out) για την πρώτη θέση του ομίλου και την άνοδο στη Super League, και για τον υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων, δύο από κάθε όμιλο, αυτών που θα καταλάβουν τις θέσεις 9 και 10.

Στα play offs, όπως και την προηγούμενη περίοδο, θα συμμετέχουν οι πέντε πρώτες στη βαθμολογία της πρώτης φάσης, και θα αγωνιστούν δυο φορές με τις υπόλοιπες, εντός και εκτός έδρας. Θα περιλαμβάνουν 10 αγωνιστικές και 8 αγώνες για κάθε ομάδα. Στα play offs οι ομάδες θα εισέρχονται με το ήμισυ των βαθμών που είχαν κερδίσει στην πρώτη φάση.

Στα play out θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 6η έως 10η. Όπως και στα play offs, οι ομάδες θα ξεκινούν με το ήμισυ των βαθμών που συγκέντρωσαν στην πρώτη φάση και θα αγωνιστούν με τις υπόλοιπες σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας (10 αγωνιστικές, 10 αγώνες για κάθε ομάδα).

Θα προβιβαστούν στη Super League δύο ομάδες, οι νικήτριες των play offs κάθε ομίλου και θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική συνολικά 4 ομάδες (οι τελευταίες δυο από τα play out)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ