Σαδιστής ουρολόγος κακοποίησε πάνω από 300 ενήλικους και ανήλικους στη Νέα Υόρκη

 
φφ

Ενημερώθηκε: 04/09/24 - 20:13

«Ρεκόρ ντροπής» καταγράφει η υπόθεση του Darius Paduchουρολόγου στη Νέα Υόρκη, ο οποίος φέρεται να εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερους άνδρες από κάθε άλλο «αρπακτικό» στην ιστορία.

Σχεδόν 150 ακόμα άρρενες ασθενείς μήνυσαν τον καταδικασθέντα, καθιστώντας την υπόθεση τη μεγαλύτερη που αφορά άνδρες θύματα – 310 συνολικά, λένε οι δικηγόροι.

«Ο Darius Paduch εκμεταλλεύτηκε περισσότερους άνδρες ασθενείς από οποιονδήποτε αρπακτικό στην ιστορία», δήλωσε στην New York Post ο δικηγόρος δεκάδων από τους ενάγοντες, Anthony DiPietro. Σε νέα δικαστικά έγγραφα για την υπόθεση που επικαλείται το μέσο διατυπώνεται η εκτίμηση ότι ο ουρολόγος ενδέχεται να κακοποίησε χιλιάδες άνδρες κατά τη διάρκια της 20ετούς καριέρας του.

Η διαστροφή του ουρολόγου δεν είχε όρια, σύμφωνα με τις σοκαριστικές περιγραφές που περιλαμβάνουν οι νέες μηνύσεις οι οποίες κατατέθηκαν την Τρίτη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν, από θύματα κάθε ηλικίας, από ανήλικους μέχρι συνταξιούχους.

Ο γιατρός έκανε έγχυση ενός ορού στα πέη ορισμένων θυμάτων για να τα εξαναγκάσει σε στύση για μεγάλα χρονικά διαστήματα, εκτελούσε μεγεθύνσεις πέους που οδηγούσαν σε παραμόρφωση, έκανε κυστεοσκόπηση – όπου ένας σωλήνας εισάγεται μέσω της ουρήθρας – χωρίς αναισθησία και ανάγκαζε ορισμένους ασθενείς να πέσουν στα τέσσερα για εξευτελιστικές υποτιθέμενες εξετάσεις, υποστηρίζουν τα έγγραφα.

Κατά τη διάρκεια ορισμένων από τις διεστραμμένες συνεδρίες, ο Paduch περπατούσε με ένα στυλό και έδειχνε μέρη του γυμνού σώματος του ασθενούς – «σαν να ενεργούσε ως καθηγητής», αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

«Είναι χειρότερο από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ», δήλωσε η μητέρα ενός από τα θύματα του Paduch, που είχε επισκεφθεί το Ιατρικό Κέντρο Weill-Cornell για πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Η ίδια αναφέρει ότι «κόντεψε να πεθάνει» όταν έμαθε για πρώτη φορά τι συνέβαινε μέσα στις αίθουσες του ιατρικού κέντρου. «Το να μαθαίνω τι συνέβη σε αυτές τις επισκέψεις παραλίγο να με σκοτώσει».

Ο Paduch συνελήφθη τον Απρίλιο του 2023 και καταδικάστηκε ποινικά τον Μάιο για 13 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο. Αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 60 ετών.

Εργάστηκε ως ουρολόγος για χρόνια στο Weill Cornell Medical Center, το New York-Presbyterian Hospital, το Columbia University και το Northwell Health Systems – το κύρος των οποίων βοήθησε τον Paduch στην εκστρατεία «προετοιμασίας» του, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

«Οι ασθενείς εμπιστεύονται αυτά τα λεγόμενα «κορυφαία νοσοκομεία» για την παροχή ασφαλούς και κατάλληλης ιατρικής περίθαλψης για βαθιά προσωπικές καταστάσεις. Οι ασθενείς δεν μπαίνουν σε ένα ιατρείο πιστεύοντας ότι θα τους εκμεταλλευτεί κάποιος διεστραμμένος εγκληματίας με λευκή εργαστηριακή ποδιά», δήλωσε ο DiPietro.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κακοποίηση γινόταν μπροστά σε νοσοκόμες, βοηθούς και ακόμη και σε άλλους γιατρούς, υποστηρίζουν τα δικαστικά έγγραφα.

Οι επιθέσεις του Paduch, υπό το πρόσχημα της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας, περιλάμβαναν την καθοδήγηση των ασθενών να αυνανίζονται μπροστά του – ή ή να το κάνει ο ίδιος για εκείνους – με την ταυτόχρονη αναπαραγωγή πορνογραφικού υλικού. Μερικές φορές μετρούσε τα μόρια των ασθενών του ενώ ήταν σε στύση και χρησιμοποιούσε πάνω τους «σεξουαλικά παιχνίδια σε σχήμα φαλλού».

Ένας από τους ασθενείς του επισκεπτόταν τον Paduch για περισσότερο από μια δεκαετία, ξεκινώντας από τα 7 του χρόνια. Ένα άλλο θύμα του ήταν μόλις 13 ετών, αναφέρουν τα έγγραφα.

Έσφιξε το πέος του τόσο δυνατά που «ήταν μελανιασμένο για εβδομάδες»

Ένα θύμα είπε ότι ο Paduch έσφιξε το πέος του τόσο δυνατά που «ήταν μελανιασμένο για εβδομάδες».

Ένας άλλος ενάγων ισχυρίστηκε ότι ο γιατρός του συνταγογράφησε τόσα άσκοπα φάρμακα που υπέστη ηπατική ανεπάρκεια.

Ενώ ένας 56χρονος ασθενής ήταν ξαπλωμένος για να εξεταστεί, «ο Paduch ξεκούμπωσε το παντελόνι του» και είπε στον άνδρα ότι «ήθελε να δει πώς είναι ένα πέος σε στύση», αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

Ο Paduch ασκούσε το επάγγελμα του ουρολόγου μέχρι τη σύλληψή του το 2023, όμως υπάρχουν ισχυρισμοί ότι οι εργοδότες του γνώριζαν για τις αποκρουστικές πρακτικές τουλάχιστον από το 2017.

Ο DiPietro κατέθεσε τον περασμένο Αύγουστο μια ομαδική αγωγή κατά του Paduch και των εργοδοτών του, στους οποίους περιλαμβάνονται τα Weill Cornell Medicine Centre, NewYork Presbyterian Hospital, Northwell Health και Columbia University.

Τον Ιούλιο, ένας δικαστής απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων του Paduch να σφραγίσουν τη συλλογική αγωγή του DiPietro, στην οποία έχουν έκτοτε προστεθεί δεκάδες θύματα.

Τα 143 νέα θύματα δεν συμμετέχουν επί του παρόντος στην ομαδική αγωγή και έχουν καταθέσει ατομικές αγωγές.

Πηγή: New York Post

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ