Αιματοκύλισμα στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 41 νεκροί και 180 τραυματίες από ρωσικό χτύπημα στην Πολτάβα

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 03/09/24 - 14:54

Ρωσική πυραυλική επίθεση σκότωσε τουλάχιστον 41 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 180 άλλους στην πόλη Πολτάβα της Ουκρανίας την Τρίτη, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι είπε σε βίντεο ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την πόλη με δύο βαλλιστικούς πυραύλους, προκαλώντας ζημιά σε κτίριο του Ινστιτούτου Επικοινωνιών.

«Το χρονικό διάστημα μεταξύ του συναγερμού και της άφιξης των θανατηφόρων πυραύλων ήταν τόσο σύντομο που έπιασε ανθρώπους κατά τη διάρκεια μιας εκκένωσης στο καταφύγιο βομβών», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας .

Πολλοί άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια, ενώ διασώστες και γιατροί συνεχίζουν να εργάζονται στο σημείο. Περίπου στις 14.00 τοπική ώρα, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν διασώσει 25 άτομα, 11 εκ των οποίων ανασύρθηκαν από τα ερείπια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

"Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Αυτή η τραγωδία είναι ακόμη μια απόδειξη της πονηριάς του εχθρού, που δεν σταματά σε κανένα έγκλημα να προσπαθεί να εκφοβίσει τους Ουκρανούς", ανέφερε το υπουργείο.

"Προτρέπουμε όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι και να εμπιστεύονται μόνο επίσημες πηγές πληροφοριών. Οποιαδήποτε εικασία για αυτήν την τραγωδία είναι απαράδεκτη".

Ο Ζελένσκι είπε ότι έδωσε εντολή για επιχειρησιακή έρευνα για τις συνθήκες της επίθεσης στην Πολτάβα.

Η περιφέρεια Πολτάβα βρίσκεται στην κεντρική Ουκρανία και αποτελεί τακτικό στόχο επιθέσεων με ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ