Βουλή: Σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις

 
Βουλή: Σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 02/08/24 - 12:08

Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που συνεδριάζει εκτάκτως δίνεται η συνέχεια της πολιτικής σύγκρουσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το πόρισμα του Αρείου Πάγου που αφορά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Στην σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία έχει κληθεί για να δώσει εξηγήσεις η εισαγγελέας του Aνωτάτου Δικαστηρίου κυρία Αδειλήνη και του αντεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση, ζητούν έξι κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν υπάρχει συνταγματικά τέτοια δυνατότητα, αντιτείνει η κυβέρνηση ενώ και ο πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.

Με την κατάθεση αιτήματος για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και από την ΝΙΚΗ, συμπληρώνεται ο αριθμός των 2/5 που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

287 σελίδες αριθμεί το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές, που βλέπει τη δημοσιότητα. Ο αντιεισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης δεν καταλογίζει ευθύνες στην ΕΥΠ, την ΕΛ.ΑΣ και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για το κακόβουλο λογισμικό predator που διοχετεύθηκε και στη χώρα μας. Χαρακτηριστικά επισημαίνει ότι δεν διαπιστώθηκε καμία σχέση μεταξύ της ΕΥΠ και των εταιρειών που διακίνησαν το predator.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ