Το ψευδοκράτος βλέπει ως απειλή την παρουσία των αμερικανικών πολεμικών πλοίων στη Κύπρο

 
φφ

Ενημερώθηκε: 31/07/24 - 18:13

Το ψευδοκράτος σε σουρεαλιστική και προκλητική ανακοίνωση του, ανέφερε πως η παρουσία πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ στη Κύπρο είναι απειλή και πως θα κλιμακώσει την ένταση. Μάλιστα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα μαζί με την Τουρκία, για την ασφάλεια των "Τουρκοκυπρίων".

«Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Νότιας Κύπρου(έτσι αναφέρουν την Κύπρο) προορίζεται να χρησιμοποιηθεί από την ελληνοκυπριακή διοίκηση ως στοιχείο απειλής κατά της χώρας μας», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του ψευδοκράτους.

Η δήλωση ακολουθεί την άφιξη δύο αντιτορπιλικών κατευθυνόμενων πυραύλων του Αμερικανικού Ναυτικού, του USS Arleigh Burke και του USS Roosevelt , στη Κύπρο στις 27 Ιουλίου. Η "ΤΔΒΚ" τόνισε ότι «δεν θα απέχει από τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων» με την Τουρκία για να διασφαλίσει την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.

Το ψευδοκράτος τόνισε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχοντας άρει το εμπάργκο όπλων στη Κύπρο πριν από δύο χρόνια και η επιμονή στην αποστολή πολεμικών πλοίων δεν εξυπηρετεί «κανένα άλλο σκοπό από την αύξηση της έντασης».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ