Υποκλοπές: Όταν η αντιπολίτευση ζητά να διαλέγουμε τους ενόχους αντί να τους ψάχνουμε!

 
AREIOS PAGOS

Ενημερώθηκε: 31/07/24 - 14:32

του Γιάννη Μιχελάκη

Και ξαφνικά ένα δικαστικό πόρισμα κατέστρεψε εκ θεμελίων ένα ολόκληρο πολιτικό αφήγημα κομμάτων, πολιτικών, εξωθεσμικών παραγόντων και δημοσιολογούντων γενικώς… Ενα δικαστικό πόρισμα άφησε έκθετους εκείνους που προσπάθησαν να καλύψουν τη δική τους πολιτική ανεπάρκεια, λόγων και έργων, στέλνοντας στην «πυρά» ανθρώπους που, όπως αποδείχθηκε από την κρίση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών, δεν είχαν καμία σχέση με τα όσα τους καταμαρτυρούσαν, διαπομπεύοντάς τους συνεχώς επί τόσα χρόνια… 

Είχαν στηρίξει το πολιτικό τους αύριο (σε αγαστή συμπόρευση με εξωθεσμικά συμφέροντα) σ’ αυτό που έλεγε ο Γάλλος συγγραφέας και σκηνοθέτης Μαρσέλ Πανιόλ: «Τους ενόχους είναι προτιμότερο να τους διαλέγεις, παρά να τους ψάχνεις»! 

Ομως η Δικαιοσύνη έψαξε, δεν διάλεξε! Και μάλιστα, έτσι όπως δεν έψαξε καμία Αρχή σε καμία χώρα που είχαν σημειωθεί υποκλοπές! Για να βγάλει το πόρισμα των 300 σελίδων ο αντεισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης (το οποίο ενέκρινε η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη) εξέτασε περισσότερους από 40 μάρτυρες (πολιτικούς, δημοσιογράφους, εκπρόσωπους εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, διοικητές, υποδιοικητές και στελέχη της ΕΥΠ την τελευταία δεκαετία, ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.) και μέλη τριών ανεξάρτητων Αρχών (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών και Εθνική Αρχή Διαφάνειας). 

Οπως είναι λογικό, αυτό δεν άρεσε σε όσους είχαν επενδύσει στη σκευωρία και τη λάσπη και άρχισαν τον πολιτικό θόρυβο, τον θόρυβο που κάνουν «τα άδεια βαρέλια», όπως λέει ο θυμόσοφος λαός! 

«Αδεια βαρέλια» από αποδείξεις και στοιχεία για την υπόθεση αυτήν, αλλά «γεμάτα βαρέλια» από σκευωρίες όπως η Novartis και αδικήματα που διέπραξαν όταν κυβερνούσαν, υπονομεύοντας τους θεσμούς και καταδικάστηκαν αμετάκλητα για αυτά! 

Και κουνάνε προκλητικά το δάχτυλο στη Δικαιοσύνη εκείνοι που άλλαζαν, ανάλογα με το συμφέρον τους, «μέσα στη νύχτα», τον Ποινικό Κώδικα, είχαν «παραϋπουργεία Δικαιοσύνης» στο Μαξίμου, όπως έχει καταγγείλει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και έβλεπαν ως μόνο τρόπο να κερδίσουν τις εκλογές «να βάλουν κάποιους φυλακή»! 

Και το θέμα τώρα είναι «τι θα γίνουν όλοι αυτοί χωρίς τους βαρβάρους»…

Πηγή: tomanifesto.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ