Παρασημοφόρηση του εφοπλιστή και Υποναυάρχου ε.τ. Π.Λασκαρίδη από την Πρόεδρο κ. Σακελλαροπούλου παρουσία Ν.Δένδια και Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ

 
Παρασημοφόρηση του εφοπλιστή και Υποναυάρχου ε.τ. Π.Λασκαρίδη από την Πρόεδρο κ. Σακελλαροπούλου παρουσία Ν.Δένδια και Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ

Πηγή Φωτογραφίας: ΥΠΕΘΑ

Ενημερώθηκε: 27/05/24 - 18:26

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Η τελετή της παρασημοφορήσεως με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου του εφοπλιστή και Υποναυάρχου ε.τ. Παναγιώτη Λασκαρίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νίκου Δένδια και των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημητρίου Χούπη και ΓΕΝ Αντιναυάρχου Δημητρίου – Ελευθερίου Κατάρα ΠΝ.

Η παρασημοφόρηση του κ. Π.Λασκαρίδη πραγματοποιήθηκε για την για την προσφορά του τόσο στον τομέα της Εθνικής Αμύνης, όσο και για τη συμβολή του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη», του οποίου προεδρεύει στον τομέα του πολιτισμού, ενώ η κ. Πρόεδρος αναφέρθηκε όλως ιδιαιτέρως στη συνεχή προσφορά του παρασημοφορηθέντος στην ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού, τονίζοντας ότι το παράσημο αυτό είναι η έκφραση της ευγνωμοσύνης της Πολιτείας για την πολύτιμη συνεισφορά του στο κοινό καλό.

Η κ. Πρόεδρος απευθυνόμενη στον κ. Λασκαρίδη πριν του επιδώσει τον Μεγαλόσταυρο επισήμανε τα εξής: 

«Κύριε Ναύαρχε,

Σας απονέμω το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής σε αναγνώριση της πολύχρονης και πολυσχιδούς προσφοράς σας στην πατρίδα. Τόσο στον τομέα της άμυνας, τον οποίο ενισχύετε με ξεχωριστή γενναιοδωρία, όσο και στον τομέα του πολιτισμού, με τις ιδιαίτερες δράσεις του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, στο οποίο προεδρεύετε, για την προαγωγή των ελληνικών γραμμάτων, της ιστορικής γνώσης, της ναυτικής έρευνας, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη σύνδεση της παράδοσης με την καινοτομία. Παράλληλα, σας τιμάμε για τη μέριμνα που επιδεικνύετε προς το κοινωνικό σύνολο, μέσω της ενεργού συμμετοχής σας στην κοινότητα.

Ιδιαίτερη μνεία, ωστόσο, οφείλεται στη διαρκή προσφορά σας στο Πολεμικό μας Ναυτικό, έναν από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής μας ισχύος. Ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγάλων ευεργετών, οι οποίοι στήριξαν το έθνος μας σε κρίσιμες περιόδους της ιστορίας μας, είστε κι εσείς ένας από τους ένθερμους πατριώτες που συμβάλλετε στην ασφάλεια της πατρίδας, ενισχύοντας την αποτρεπτική ικανότητα του Ναυτικού μας. Το παράσημο αυτό είναι η έκφραση της ευγνωμοσύνης της Πολιτείας για την πολύτιμη συνεισφορά σας στο κοινό καλό». 

Υπενθυμίζουμε ενδεικτικώς ότι με δαπάνες του Ιδρύματος Λασκαρίδη ο Στόλος έχει ενισχυθεί ως ακολούθως:

  • Αναβαθμίστηκαν το 2017 τρεις φρεγάτες ολλανδικής σχεδιάσεως και κατασκευής, τύπου “Standard” (“S”) με νέα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ).
  • Εντάχθηκαν στη δύναμη του Στόλου, από το 2019 και εντεύθεν, τρία Πλοία Γενικής Υποστηρίξεως (ΠΓΥ) («ΑΙΑΣ», «ΑΤΛΑΣ», «ΗΡΑΚΛΗΣ»).
  • Παραχωρήθηκε το 2023 και είναι στη διαδικασία εντάξεως στη δύναμη του Στόλου, για επιστημονικές-ερευνητικές εργασίες (και όχι μόνο) το ΠΓΥ «ΠΕΡΣΕΥΣ».
  • Παραχωρήθηκε και εντάχθηκε στη δύναμη του Στόλου, το 2014, το εκπαιδευτικό πλοίο για την εκπαίδευση των Ναυτικών Δοκίμων και την χρήση από τον εκάστοτε Αρχηγό ΓΕΝ για επίσημους προσκεκλημένους του (που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ για παρόμοια χρήση) «ΚΥΚΝΟΣ», πρώην θαλαμηγός του εφοπλιστή.
  • Ανακατασκευάστηκαν πλήρως τρεις φάροι του Ελληνικού φαρικού δικτύου, που ανήκουν στην Υπηρεσία Φάρων του ΠΝ.

Για το θέμα της παρασημοφορήσεως του Υποναυάρχου ε.τ. Π.Λασκαρίδη, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ν. Δένδιας, ο οποίος θα συμμετάσχει αύριο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ με τους ομολόγους του που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλςς, έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο «Χ» τα εξής, αναρτώντας και τη σχετική φωτογραφία:

«Στην τελετή παρασημοφόρησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου @PresidencyGR, του Υποναυάρχου ε.τ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής, για τη μεγάλη του προσφορά στην Πατρίδα, παρουσία του Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δ. Χούπη και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Δ. Ε. Κατάρα ΠΝ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ