Σύλληψη Ρώσου αντιστράτηγου, ύποπτου για «εγκληματική» δραστηριότητα, μετά την καρατόμηση Σοϊγκού

 
Ρωσία

Ενημερώθηκε: 14/05/24 - 09:00

Στην σύλληψη ανώτατου αξιωματικού του στρατού - επικεφαλής διεύθυνσης αρμόδιας για ζητήματα προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων – προχώρησαν οι ρωσικές αρχές, λίγες ώρες μετά την αντικατάσταση του πρώην υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σαϊγκού, από τον Πούτιν.

Σύμφωνα με την πηγή του TASS, ο αντιστράτηγος Κουζνέτσοφ —ο οποίος προτού αναλάβει ζητήματα προσωπικού ήταν επικεφαλής διοίκησης αρμόδιας για την προστασία κρατικών μυστικών στο υπουργείο Άμυνας——συνελήφθη επειδή τον βαραίνουν «υποψίες για εγκληματική δραστηριότητα».

Πάντα κατά το TASS, οι αρχές έκαναν έρευνες στην κατοικία και στο γραφείο του ανώτατου αξιωματικού. Δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη λεπτομέρειες για τη «δραστηριότητα» στην οποία φέρεται να έχει εμπλακεί. Ο αντιστράτηγος Κουζνέτσοφ ήταν χθες απών από την υπηρεσία του εξαιτίας της έρευνας και της σύλληψής του.

Το ιστολόγιο Rybar,το οποίο θεωρείται γενικά ειδικό στα ρωσικά στρατιωτικά θέματα, εκτίμησε ότι η υπόθεση πιθανότατα σχετίζεται με τις προηγούμενες αρμοδιότητες του του σχετικά με τα κρατικά μυστικά και ανέφερε ότι είχε αρχίσει μια "εκκαθάριση" στο Υπουργείο Άμυνας μετά την αποχώρηση του Σεργκέι Σάιγκου.

Θυμίζουμε ότι πρώην υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, ο Τιμούρ Ιβανόφ, τέθηκε υπό κράτηση τον περασμένο μήνα καθώς κατηγορείται για δωροληψία που συνδέεται με κατασκευαστικά έργα των ενόπλων δυνάμεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Tags