Αρμάνι, Γκουέν Στεφάνι και Ρέντσι στον Λευκό Οίκο

 
Αρμάνι, Γκουέν Στεφάνι και Ρέντσι στον Λευκό Οίκο

Ενημερώθηκε: 17/10/16 - 23:51

Ο Λευκός Οίκος στρώνει το κοκκινο χαλί για τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και την σύζυγό του Ανιέζε αύριο Τρίτη, για το τελευταίο επίσημο δείπνο του Μπαράκ Ομπάμα ως προέδρου των ΗΠΑ, μια σημαντική χειρονομία στήριξης στον σύμμαχο της Ουάσινγκτον.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το επισημο δείπνο, όπως αν η Μισέλ Ομπάμα επιλέξει για το φόρεμά της κάποιον άγνωστο Αμερικανό σχεδιαστή ή κάποιον Ιταλό, όπως ο Αρμάνι ή ο Βαλεντίνο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Αυτό που ξέρουμε είναι πως το μενού έχει επιμεληθεί ο ιταλικής καταγωγής Μάριο Μπατάλι και την ψυχαγωγία θα αναλάβει η Γκουέν Στεφάνι.

Ο Ρέντσι στην Ουάσινγκτον ονομάζεται ο "Τζάστιν Τριντό της Ιταλίας" και θεωρείται ως ο πιο σημαντικός και φανατικός υποστηρικτής των Αμερικανο-ευρωπαϊκών σχέσεων, ειδικά μετά το Brexit. Ο ίδιος στηρίζει όπως και ο Ομπάμα την κυβέρνηση της Λιβύης και επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τις βάσεις στην Σικελία για τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Στηρίζει την Κλίντον για την προεδρία και με κάθε τρόπο δείχνει την συμπάθειά του προς την Ουάσινγκτον. Είναι χαρακτηριστικό πως ένας από τους συμβούλους του είναι ο Τζιμ Μεσίνα, πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Ομπάμα.

Ο Τζιοβάνι Ορσίνα καθηγητής σύγχρονης ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Ρώμης τόνισε πως η απόφαση να προσκληθεί ο Ρέντσι στην Ουάσινγκτον δείχνει πως το ιταλικό δημοψήφισμα θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις και πέρα από την Ιταλία. Ο αμερικανός πρέσβυς στη Ρώμη δήλωσε πρόσφατα πως η νίκη του "όχι" θα οδηγήσει στην πολιτική αστάθεια και είναι πιθανό να εκληφθεί ως αποδυνάμωση της ευρωπαϊκής συνοχής.

Στις 4 Δεκεμβρίου διεξάγεται δημοψήφισμα στην Ιταλία για την συνταγματική μεταρρύθμιση, με τις δημοσκοπήσεις να φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Ρέντσι.

Φυσικά όπως κάθε σωστή επίσκεψη ξένου ηγέτη στην Ουάσινγκτον έτσι και αυτή του Ρέντσι περιλαμβάνει επίσκεψη στο κοιμητήριο του Αρλινγκτον, αλλά και λόγω των ημερών στο εκλογικό κέντρο των Δημοκρατικών.

Τον Ιταλό πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Τζόρτζιο Αρμάνι, προφανώς ξεχάστηκαν τα επικριτικά του σχόλια για τον Ρέντσι, ο Ραφαέλε Καντόνα, το Νο1 κατά της διαφθοράς, οι βραβευμένοι με Οσκαρ Ρομπέρτο Μπενίνι και Πάολο Σορεντίνο, ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα Τζιούσι Νίκολι και ο παραολυμπιονίκης της ξιφασκίας Μπέμπε Βίο.

Νομίζω πως όλοι θα περάσουν αξέχαστα!