Τραγωδία με πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Σώο εντοπίστηκε το τέταρτο μέλος του πληρώματος - Ζωντανός ο πιλότος - Χωρίς τις αισθήσεις τους στο νοσοκομείο δύο άλλα μέλη του πληρώματος

 
Τραγωδία με πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Σώο εντοπίστηκε το τέταρτο μέλος του πληρώματος - Ζωντανός ο πιλότος - Χωρίς τις αισθήσεις τους στο νοσοκομείο δύο άλλα μέλη του πληρώματος

Πηγή Φωτογραφίας: samos24.gr

Ενημερώθηκε: 13/07/22 - 22:34

Σώος εντοπίστηκε στην ξηρά ο τέταρτος επιβαίνοντας του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην περιοχή Πλάκα νοτιοδυτικά της Σάμου, ενώ επιχειρούσε κατάσβεση στο νησί, σύμφωνα με ανάρτηση του Λιμενικού Σώματος στο twitter.

Πρόκειται για ένα Μολδαβό υπήκοο που είναι καλά στην υγεία του.

Τα δύο μέλη από τα τέσσερα του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Mi 8 που επιχειρούσε κατάσβεση στο νησί και έπεσε στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου χωρίς τις αισθήσεις τους.

Παρά τις προσπάθειες των διασωστών στην ξηρά για ανάνηψη δεν ανταποκρίθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου θα γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις.

Ζωντανός διεσώθη και είναι καλά στην υγεία του ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου.

Στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά τέσσερα άτομα, ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί χειριστές και ένας Έλληνας σύνδεσμος-μεταφραστής.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από Σάμο 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι 6 μποφόρ.


Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν εμποδίζουν τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρήσουν στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου Σάμου όπου από τις 2 το μεσημέρι μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία.

Τα μέτωπα της φωτιάς κινούνται προς τις περιοχές Λημνιώνα και Παλαιοχωρίου και εκεί δίνεται η μάχη ελέγχου τους έως το πρωί που θα επιχειρήσουν ξανά τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ