Ρούλα Πισπιρίγκου: Ανατριχίλα και οργή προκαλούν τα περιστατικά που προηγήθηκαν του «αιφνίδιου» θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας

 
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ανατριχίλα και οργή προκαλούν τα περιστατικά που προηγήθηκαν του «αιφνίδιου» θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας

Ενημερώθηκε: 01/04/22 - 09:00

Ανατριχίλα και οργή προκαλούν τα περιστατικά που προηγήθηκαν του «αιφνίδιου» θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας. Περιστατικά που βοήθησαν τις αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης και φτάσουν στη σύλληψη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της.

Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό, η 33χρονη ανησυχούσε για τις κάμερες στο νοσοκομείο, είχε «προβλέψει» τις κρίσεις και είχε περίεργη συμπεριφορά πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, όταν η Τζωρτζίνα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε από την εφημερεύουσα γιατρό να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο με την κόρη της και ρώτησε τεχνηέντως αν υπάρχουν κάμερες για να βεβαιωθεί, ότι δεν γίνονται περιστατικά κλοπής.

Επίσης, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, η μητέρα δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί φάρμακα μέσω γαστροστομίας και γι αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί. Ωστόσο, όταν η Τζωρτζίνα παρουσίασε νέα επεισόδια, δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει τη χορήγηση των φαρμάκων η μητέρα, και να την πραγματοποιεί αποκλειστικά η νοσοκόμα.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου μια ημέρα πριν καταλήξει η κόρη της είπε στους γιατρούς: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Τα περιστατικά της Τζωρτζίνας ξεκίνησαν στις 8 Απριλίου 2021 λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της 6 μηνών αδελφής της Ίριδας. «Τα επεισόδια αυτά χαρακτηρίζονται αιφνίδια και μάλιστα σε δύο από αυτά ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης» αναφέρεται στο διαβιβαστικό.

Στις 29 Ιανουαρίου, την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η Τζωρτζίνα, λίγο πριν από τις 14.30, μία από τις νοσηλεύτριες είδε την μητέρα να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια, έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο. Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε την γιατρό που εφημέρευε και σε λίγα δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο. Κατά την είσοδό τους στο δωμάτιο, παρατήρησαν ότι το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοϊκό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια είδαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν, ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφυγμοί του παιδιού. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα κατέληξε.

Από την αξιολόγηση του υλικού οι αρχές καταλήγουν πως κανένας από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στο παιδί κεταμίνη. Σημειώνεται δε πως σύμφωνα με τη δικογραφία, ο πατέρας της Τζωρτζίνας βρέθηκε στο νοσοκομείο το πρώτο βράδυ της νοσηλείας στο δωμάτιο του παιδιού ενώ όλες τις άλλες ημέρες ήταν μόνη της η μητέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, η κεταμίνη ήταν δύσκολο να εντοπιστεί από τους γιατρούς όσο η Τζωρτζίνα ήταν εν ζωή καθώς η ουσία αυτή μεταβολίζεται και δεν ανιχνεύεται στον ανθρώπινο οργανισμό παρά μόνο μετά θάνατον.

Στη ΓΑΔΑ μέχρι τη Δευτέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, στην οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, δεν παραδέχεται την εμπλοκή της στον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η 33χρονη συνεχίζει να κρατείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στα κρατητήρια, μέχρι και την απολογία της, την ερχόμενη Δευτέρα (4/4), στην 18η ανακρίτρια.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη (31/3) αρνήθηκε να αναλάβει την υπέρασπισή της και ο διορισμένος ποινικολόγος Νίκος Ιωάννου, μετά από την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα.

Στη ΓΑΔΑ, βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (31/3) η μητέρα και η αδερφή της για να της δώσουν τα προσωπικά της αντικείμενα.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας των παιδιών φέρεται να ήταν παρών στο δωμάτιο της 9χρονης μόνο κατά το πρώτο βράδυ της νοσηλείας του. «Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν είναι εξαφανισμένος. Είναι σοκαρισμένος. Αναμένει να λάβει γνώση της δικογραφίας και αμέσως μετά θα τοποθετηθεί δημοσίως» αναφέρει ο συνήγορός του, Δημήτρης Καράμπελας.

Αναφορικά με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, αναμένεται να ζητηθούν νέες τοξικολογικές εξετάσεις για την ύπαρξη κεταμίνης.