Η κλασική, ιταλική συνταγή που ξετρελαίνει τους πάντες. Με μασκαρπόνε και λικέρ καφέ είναι το αγαπημένο γλυκό για όσους αγαπάνε τον καφέ. Αυτή η φανταστική σπιτική συνταγή με το άρωμα του καφέ θα σας τρελαίνει!
Αυτό το εύκολο γλυκό δεν θα λείψει από κανένα τραπέζι!
Υλικά Συνταγής
• 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
• 5 κρόκους από μεγάλα αυγά
• 300 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
• 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ παγωμένη και χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
• 350 ml δυνατό καφέ
• 50 γραμ. λικέρ καφέ ή λικέρ σοκολάτα
• 150 γραμ. ζάχαρη
• κακάο
• 100 γρ. τρίμματα σοκολάτας
Εκτέλεση
Πρώτα πρέπει να παστεριώσουμε τους ωμούς κρόκους
• Βάζουμε σε μπεν μαρί για 10 λεπτά τους κρόκους με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τακτικά με σύρμα, φροντίζοντας να μην ψηθεί το μίγμα και σφίξει ο κρόκος.
• Αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, η ένδειξη να είναι 60°C βαθμούς
Συνεχίζοντας τη συνταγή για τιραμισού
• Αποσύρουμε από τη φωτιά.
• Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το μίγμα να κρυώσει, μέχρι να αφρατέψει καλά, να πυκνώσει και να διογκωθεί.
• Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν, να ενωθούν τα υλικά σε μια λεία βελούδινη κρέμα.
• Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή, ώσπου να εμφανιστούν κορυφές που στέκονται, οι γνωστές μύτες πουλιών (έτσι είναι το σχήμα τους) από το χτύπημα.
• Απαλά προσθέτουμε την κρέμα στην κρέμα αυγού και διπλώνουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.
• Τρίβουμε τη σοκολάτα.
• Σε μπολ αναμιγνύουμε τον καφέ με το λικέρ.
• Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα στον καφέ.
• Προσοχή, δεν τα μουλιάζουμε απλά τα βουτάμε.
• Αραδιάζουμε μια στρώση με μπισκότα σε βαθύ ταψί 29x20x6 εκ.
• Απλώνουμε μισή κρέμα. Βάζουμε σε μια στρώση τρίμμα από τη σοκολάτα.
• Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση βουτηγμένα μπισκότα σαβαγιάρ και καλύπτουμε με
• Το παγώνουμε για 3 με 4 ώρες, να σφίξει ελαφρά.
• Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο όλη την επιφάνεια.
• Φτιάξτε το και απολαύστε το αφού το αφήσετε να μείνει για μερικές ώρες στο ψυγείο.