Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια από την Αργυρώ

 
Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια από την Αργυρώ

Ενημερώθηκε: 15/01/22 - 10:40

Μια συνταγή για ένα αγαπημένο κυριακάτικο φαγητό που θα σας θυμίσει το κυριακάτικο τραπέζι της γιαγιάς. Βράστε το μοσχαράκι στη κατσαρόλα ή στη χύτρα για να λιώνει στο στόμα και να τους τρελάνετε όλους. Με πλούσια κοκκινιστή σάλτσα και μακαρόνια αυτό η συνταγή με μοσχαράκι είναι φανταστική!

Φτιάξτε το όλοι κι δείτε όλα τα μυστικά για αυτή τη μοναδική συνταγή!

Υλικά Συνταγής

• 1.200 γρ. μοσχάρι (σπάλα ή στήθος ή κιλότο ολόκληρο κομμάτι)
• 3-4 σκ. σκόρδο
• αλάτι
• πιπέρι
• 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (πολύ ψιλοκομμένο)
• 2 καρότα
• 1 κλ. σέλερι
• 1 κ.σ. πελτέ
• 2 συσκευασίες αποφλοιωμένα ολόκληρα πομοντόρια
• 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
• λίγο νερό ζεστό (ή ζωμό κρέατος)
• 1 δαφνόφυλλο
• μπαχάρι
• γαρύφαλλο
• κανέλα (με μέτρο)

Για το σερβίρισμα

• 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
• μπόλικο κεφαλοτύρι (ψιλοτριμμένο)

Εκτέλεση

• Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα σκόρδα στον πάγκο μας ή κόβουμε σε δοντάκια τις σκελίδες και προσθέτουμε μπόλικο αλατοπίπερο.

• Ανακατεύουμε τα σκόρδα με το αλάτι και το πιπέρι.

• Τρυπάμε κατά τόπους το κρέας με μυτερό μαχαίρι και μπήγουμε τα σκόρδα με το αλατοπίπερο μέσα στο κρέας με το δάχτυλο.

• Δένουμε το κρέας για να κρατήσει το σχήμα του.

• Βάζουμε ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά το ροδίζουμε πολύ καλά γύρω γύρω για περίπου 7-8 λεπτά να κάνει κρούστα ολόγυρα.

• Το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε σκεπασμένο για λίγο.μαχ

• Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 4-5´ ανακατεύοντας.

• Τα λαχανικά μπορείτε να τα ψιλοκόψετε όλα στο μπλέντερ με διακεκομμένο χτύπημα όχι όμως να τα πολτοποιήσετε. Τα θέλουμε σε κομματάκια σαν μπρινουάζ 3-4 χιλιοστά.

• Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας.

• Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί το κρασί και να στεγνώσει η κατσαρόλα.

• Βάζουμε το κρέας με όλα τα ζουμάκια που έχει βγάλει στην πιατέλα ξανά στην σάλτσα.

• Λιώνουμε με τα χέρια σε ένα μπολ τα ολόκληρα αποφλοιωμένα πομοντόρια (ντομάτες) και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

• Αφήνουμε να πάρει βράση.

• Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό περίπου 2 φλ.

• Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και το μπαχάρι.

• Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πυκνώσει η σάλτσα περίπου για 2 ώρες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ