Κουτσούμπας στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ: Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

 
Κουτσούμπας  στο 42ο Φεστιβλα ΚΝΕ: Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Ενημερώθηκε: 25/09/16 - 12:56

Κάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ «για να ζωντανέψει η ελπίδα και η αισιοδοξία» απηύθυνε ο γγ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας χθες Σάββατο στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Ο κ. Κουτσούμπας "ζήτησε να ξαναζωντανέψει η ελπίδα, να συζητήσουμε και να συναντηθούμε μέσα στους αγώνες", απευθύνοντας ιδιαίτερη πρόσκλησε σε όσους "αισθάνονται αριστεροί και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ", τονίζοντας παράλληλα πως δεν αρκούν ο θυμός και η οργή.

Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε και επιλέχτηκε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υλοποίησης των δεσμεύσεων των μνημονίων, επιλέχτηκε να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου και της ΕΕ, ενώ επέλεξε και επιλέχτηκε να είναι στην πρώτη γραμμή για το γονάτισμα των εργαζομένων».

Παράλληλα, κατηγόρησε την ΝΔ ότι προβάλλει το δικό της αντιλαϊκό σχέδιο, όπου το «λιγότεροι φόροι», αφορούν βασικά το κεφάλαιο, ενώ σημείωσε δηκτικά πως επί της ουσίας το δίλημμα που βάζουν είναι "από ποια τσέπη θα τα πάρουν"¨.

Για το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι είπε πως προσπαθούν να αναστηλώσουν, χωρίς επιτυχία προς το παρόν, το χρεοκοπημένο χώρο της κεντροαριστεράς, ιδιαίτερα τώρα που βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλάβει τη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ, ενώ κατηγόρησε την Ένωση Κεντρώων ότι «από το ρόλο του «τρελού του χωριού», τώρα βρίσκεται σε ρόλο «λαγού», πρόθυμου να βάλει πλάτη στο σύστημα και να στηρίξει όποιο αντιλαϊκό κυβερνητικό σχήμα χρειαστεί».

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στην Χρυσή Αυγή για την οποία είπε χαρακτηριστικά:

«Οι ναζιστές εγκληματίες ελληνικής κοπής, συνεχίζουν να το παίζουν μαντρόσκυλο του συστήματος, να χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο, να πρωτοστατούν σε πρωτόγονο αντικομμουνισμό."

Νωρίτερα είχε απευθύνει χαιρετισμό ο γγ της ΚΕ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), Σιτάραμ Γιετσούρι.

"Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι εδώ, μοιράζοντας το επαναστατικό πνεύμα, ενέργεια και αισιοδοξία που σαφώς εκφράζεται με τόσο μεγάλη αφθονία εδώ.
Μεταφέρω σε όλους σας, τους επαναστατικούς χαιρετισμούς εκ μέρους των εκατοντάδων χιλιάδων μελών του ΚΚΙ(Μ) και των σχεδόν 40 εκατ. συντρόφων που δουλεύουν στις διαφορές μαζικές οργανώσεις που καθοδηγούνται από το ΚΚΙ(Μ).

"Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή" είναι το θέμα που έχετε επιλέξει για αυτό το Φεστιβάλ. Σίγουρα, όλες οι θετικές εξελίξεις του ανθρωπινού πολιτισμού έχουν γίνει αποκλειστικά μέσα από τους ταξικούς αγώνες. Αυτοί οι αγώνες ποτέ δεν μπορούν να έχουν επιτυχία χωρίς επιστημονική γνώση, τόλμη και αντοχή. Αυτή είναι η ουσία του Μαρξισμού -"μια συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης"- για να αλλάξουμε το σημερινό μας κόσμο σε ένα κόσμο χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, έθνους από έθνος- για ένα καλύτερο κόσμο, τo σοσιαλισμό.
Η νεολαία θα κληρονομήσει το μέλλον. Πρέπει να διαμορφώσετε το μέλλον. Εσείς αποτελείτε το μέλλον αυτού του καλύτερου κόσμου."

Και κατέληξε λέγοντας:

"Τη στιγμή που ο σοσιαλισμός γεννήθηκε από τη μήτρα του καπιταλισμού, σε μια διαδικασία ρήξης με αυτόν, παρά τις αδυναμίες που υπάρχουν σήμερα, η ανθρώπινη ιστορία δεν μπορεί να επιστρέψει στη μήτρα του καπιταλισμού. Η ανθρώπινη ιστορία πρέπει να κινείται μπροστά μέσα από την ένταση των ταξικών αγώνων.

Αυτή η αποφασιστικότητα να αναπτυχθούν ταξικοί αγώνες με πιο δυναμικό τρόπο είναι εμφανής εδώ σήμερα. Όταν οι ταξικοί μας εχθροί ρωτούν "τι μέλλον έχει ο σοσιαλισμός;". Η απάντησή μας πρέπει να είναι "το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός''.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κουτσούμπας: Ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά

Εξίσου διαπλεκόμενο και το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, λέει το ΚΚΕ