Η νέα Τούμπα πλησίασε ακόμα περισσότερο. Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο.
Δηλαδή, εγκρίθηκαν οι πολεοδομικοί όροι με επιμέρους επισημάνσεις, ενώ απορρίφθηκε η μία και μοναδική ένσταση που κατατέθηκε. Από την πλευρά του «δικεφάλου του Βορρά» παρακολούθησαν τη διαδικασία μέσω τηλεδιάσκεψης οι κ.κ. Δημογιάννης και Δούμας.
Το επόμενο στάδιο της διαδικασίας είναι να παραδοθεί ο φάκελος από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να πέσουν οι υπογραφές για την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.
Αναλυτικά ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε:
«Είμαι συγκινημένος γιατί φτάνουμε στο τελικό στάδιο όπου δίνουμε την έγκριση μας γι' αυτή τη φάση. Κλείνει ένας μακρύς κύκλος, συζητήσαμε πολλά θέματα για ένα πρότζεκτ που πρέπει να γίνει. Το αξίζει ο ΠΑΟΚ, η Τούμπα, η πόλη. Να γίνει με τον καλύτερο και πιο σύντομο τρόπο. Είναι μνημείο αρτιότητας η εισήγηση που έχετε στα χέρια σας. Ξεκίνησε το 2018 η όλη εργασία. Κατέληξε σήμερα σε αυτό το τελικό στάδιο.
Περιγράφονται όλα. Θα οδηγηθούμε σε ένα Προεδρικό Διάταγμα. Δεν υπάρχουν σχέδια και στοιχεία για το έργο. Καταλήγουμε σε ένα πλαίσιο για να συμβεί αυτό και να έρθουν προς έγκριση τα σχέδια αυτά. Χρήζουν αποφάσεων. Δεν υπήρχε παλιότερα ο νόμος 4447 του 2016, επειδή κάποιοι μιλάνε για άλλα γήπεδα. Αλλιώς χτίστηκε το Αλκαζάρ, το Καραϊσκάκη, ο Βοτανικός. Είναι διαφορετικά πρότζεκτ.
Είναι πιο κοντά στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για το οποίο δεν εκπονήθηκε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο. Ο ΠΑΟΚ έχει στην κατοχή 31 στρέμματα. Είχαν αγοραστεί από τον ΠΑΟΚ από το υπουργείο Εθν. Άμυνας. Από το υστέρημα των ΠΑΟΚτσήδων. Επί των ημερών της προεδρίας του πατέρα μου στον ΑΣ, το 1966, είχε εξοφληθεί η έκταση αυτή. Το 2018 δόθηκε στον ΑΣ μια πρόσθετη έκταση από το ταμείο Εθνικής Άμυνας για 99 χρόνια. Περίπου 60 στρέμματα στο σύνολο.
Τα 31 ανήκουν στον ΑΣ ΠΑΟΚ με ιδιοκτησία και τα υπόλοιπα έχουν παραχωρηθεί για 99 χρόνια. Ο Δήμος θα απαιτήσει η παραχώρηση των χώρων να γίνει με δαπάνες του πρότζεκτ. Δεν μπορώ να σας απαντήσω πώς θα γίνει βέβαια αυτό ως προς τις χρηματοδοτήσεις. Υπάρχει και το ΕΣΠΑ. Εδώ δεν στηρίζουμε μόνο το πρότζεκτ του νέου γηπέδου, αλλά να διαμορφώσουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για την γειτονιά. Στο επίκεντρο είναι σχολεία, χώρος πρασίνου, νηπιαγωγείο, το κολυμβητήριο να γίνει κλειστό. Είναι σημαντικό να υπάρχει βιωσιμότητα του πρότζεκτ αυτού. Δεν τα λέω αυτά επειδή είμαι φίλος του ΠΑΟΚ. Όλες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης χρειάζονται γήπεδα. Είναι ιστορική στιγμή για την πόλη και το δημοτικό συμβούλιο. Μακάρι να βρεθώ όπως ο Γ. Κούδας, όπως ο πατέρας μου σε μια μεγάλη επιτυχία στο νέο γήπεδο».