Tο πρώτο τμήμα του αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 θα παραδοθεί σύντομα στην Τουρκία, αποκάλυψε ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Αλεξάντρ Φόμιν σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό δίκτυο RT, εξάροοντας «το ψυχικό σθένος» που δεν κάμφθηκε «παρά τις ισχυρότατες πιέσεις που δέχθηκαν από τις ΗΠΑ».
Σύντομα η Ρωσία θα στείλει στην Τουρκία το πρώτο τμήμα του αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, αποκάλυψε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Αλεξάντρ Φόμιν σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό δίκτυο RT, εξάροντας «το ψυχικό σθένος» που δεν κάμφθηκε «παρά τις ισχυρότατες πιέσεις που δέχθηκαν από τις ΗΠΑ».
Ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας, που έκανε τις δηλώσεις παραμονές της 8ης Διάσκεψης της Μόσχας για την Διεθνή Ασφάλεια που πραγματοποιηθεί στο διάστημα 23-25 Απριλίου, επεσήμανε ότι οι σχέσεις στον τομέα της στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας με την Τουρκία, αλλά και σε άλλους τομείς, αναπτύσσονται δυναμικά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παράλληλα ο Αλεξάντρ Φόμιν εξήρε τη σθεναρή στάση που επέδειξε η Τουρκία αναφορικά με τις πιέσεις που δέχθηκε από τις ΗΠΑ στο θέμα της αγοράς των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400. «Επέδειξαν ( οι εταίροι μας-σ.σ ) ένα εντυπωσιακό ψυχικό σθένος, δεν κάμφθηκαν, παρά τις ισχυρότατες πιέσεις που δέχθηκαν από τις ΗΠΑ για τους . Αυτό λέει πολλά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας.
Αυτή τη στιγμή – επεσήμανε - οι σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία βρίσκονται σε ανοδική πορεία σε όλες τις δυνατές κατευθύνσεις: στην πολιτική, στην οικονομία και στη στρατιωτικο-τεχνολογική συνεργασία.
«Συνεργαζόμαστε στον στρατιωτικό τομέα, έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο. Συνεργαζόμαστε και στο ζήτημα της Συρίας. Στην ουσία, χωρίς την συνεργασία με την τουρκική πλευρά, που είναι μια από τις εγγυήτριες δυνάμεις της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας της Αστάνα, θα ήταν αδύνατο να επιλύσουμε μέρος των ζητημάτων που αφορούν την πολιτική διευθέτηση στην Συρία, όπως και την δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης στην Ιντλίμπ», προσέθεσε ο Φόμιν.
Στην 8η Διάσκεψη της Μόσχας για την Διεθνή Ασφάλεια αναμένεται να συμμετάσχουν υπουργοί Άμυνας από τουλάχιστον από 35 χώρες και περισσότεροι από 1000 εμπειρογνώμονες από 100 και πλέον χώρες.