Με δική του ατζέντα ο Μητσοτάκης στο Μαξίμου

 
Με δική του ατζέντα ο Μητσοτάκης στο Μαξίμου

Ενημερώθηκε: 23/06/16 - 08:34

Του Σωτήρη Σταθόπουλου

Το βάρος στην συνταγματική αναθεώρηση αναμένεται να ρίξει ο πρόεδρος της ΝΔ στην συνάντηση που θα έχει το απόγευμα με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες του thepressroom.gr θα θέσει μια σειρά από ζητήματα με στόχο να αποδείξει πως η κυβέρνηση εκείνο που πραγματικά επιδιώκει είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα σκληρά μέτρα που ο ΣΥΡΙΖΑ με του ΑΝΕΛ ψήφισαν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανάμεσα στα θέματα που βάλει στο τραπέζι της συζήτησης με τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι και το ζήτημα το οποίο προέκυψε με τις δηλώσεις του Παύλου Πολλάκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να τάσσεται υπέρ των αλλαγών στο Σύνταγμα και της ενίσχυσης της δικαιοσύνης όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας βάλλει εναντίον του κορυφαίου αυτού θεσμού.

Επίσης ένα ακόμη ζητούμενο για την ΝΔ είναι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, το περίφημο άρθρο 16, το οποίο είχε αρνηθεί να συναινέσει στην αναθεώρηση του το ΠΑΣΟΚ και ο τότε αρχηγός του Γιώργος Παπανδρέου.

Την ίδια στάση κρατά και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης που έχει απορρίψει κατηγορηματικά το θέμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Στη ΝΔ αναμένεται να ποντάρουν σε αυτό το ζήτημα καθώς γνωρίζουν ότι οι ιδεοληψίες που επικρατούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσουν την χώρα μας πίσω σε ένα πολύ σημαντικό τομέα που αφορά την εκπαίδευση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει οι οποίες αλλαγές στο Σύνταγμα να συμφωνηθούν με τα κόμματα από τώρα και η αναθεώρηση τους να γίνει μετά από τις εκλογές
όποτε και αν γίνουν.

Όσον αφορά το ζήτημα του εκλογικού νόμου ο πρόεδρος της ΝΔ θα τονίσει πως την δεδομένη χρονική δεν χρειάζεται οποιαδήποτε αλλαγή, παρά μόνο η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πως θα χάσει τις εκλογές και για αυτό τον λόγο βιάζεται να προχωρήσει σε αλλαγές ακολουθώντας τακτικές που γυρνούν την χώρα πολλά χρόνια πίσω, στις εποχές Κουτσόγιωργα. Παράλληλα θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο έτσι ώστε ακόμα και αν ηττηθεί να μπορεί και ως δεύτερο κόμμα να σχηματίσει κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα παραλείψει να αναφερθεί και στο ζήτημα των μέτρων και της υπερφορολόγησης, κάτι που επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist παρουσία του κουαρτέτου. Μάλιστα απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των δανειστών ο πρόεδρος της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά. «Επιτρέψατε μια πραγματικά ακατανόητη αύξηση των φόρων αντί μιας λελογισμένης περικοπής δαπανών για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Και για να καλύψετε τα νώτα σας συμφωνήσατε στον λεγόμενο «κόφτη δαπανών». Προεξοφλώντας εκ των προτέρων την αποτυχία του δημοσιονομικού μείγματος που εφαρμόζεται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συναντήσεις πρωθυπουργού με αρχηγούς κομμάτων