Μια εντυπωσιακή Κρητικια αεροσυνοδός της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας

 
Μια εντυπωσιακή Κρητικια αεροσυνοδός της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας

Ενημερώθηκε: 22/07/18 - 10:35

Από το χωριό Ζήρος, στη Σητεία, η Κυριακή Κατσογκρεσάκη έφτασε να πετά με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

Αρχικά, πανικοβλήθηκε, εξομολογείται. Αλλά στην πορεία διαπίστωσε ότι ουσιαστικά έχει να κάνει με απλούς ανθρώπους, περιγράφει στο Πρακτορείο 104,9 FM. Πώς έφτασε όμως να ανήκει στο ιπτάμενο προσωπικό της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας;

Αφού αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή Ρεθύμνου, τελικά προτίμησε μια καριέρα στους αιθέρες. Επιασε δουλειά ως αεροσυνοδός, στο Ηράκλειο, αλλά στόχος της ήταν να βγει στο εξωτερικό. Κατάφερε να μπει με την πρώτη προσπάθεια στην Emirates και έπειτα από δύο χρόνια, έστειλε το βιογραφικό της και δέχθηκε πρόσκληση να περάσει από τη συνέντευξη για τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας. «Η αλήθεια είναι ότι αρχικά δεν γνώριζα ότι πρόκειται για τη βασιλική οικογένεια, απλά ήξερα ότι πρόκειται να δουλέψω για μια πολύ πλούσια οικογένεια. Στη συνέχεια μου έδωσαν όλες τις πληροφορίες και μπορώ να πω ότι είχα μείνει έκπληκτη που ανήκα στο προσωπικό της βασιλικής οικογένειας». Από τις 30 κοπέλες αρχικά, η ίδια και άλλη μία έκαναν δοκιμαστική πτήση. Και στο τέλος τα κατάφερε η Κρητικιά.

Η «καθημερινή» πριγκίπισσα

«Η αλήθεια είναι πως στην αρχή είχα κάπως πανικοβληθεί, είχα άλλωστε στο νου το πώς θα αντιμετωπίσω αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ένα τόσο υψηλό (κοινωνικό) επίπεδο, η αλήθεια όμως είναι πως πρόκειται για κανονικούς ανθρώπους που αν κανείς δει, δεν θα καταλάβει πως πρόκειται για πρίγκιπες, σεΐχηδες. Θα μπορούσα να σας περιγράψω μια ημέρα που είχαμε στην πτήση μια πριγκίπισσα και περίμενα πως θα δω ντυμένη με τα μακριά φορέματα, τα διαμάντια ή ένα στέμμα, ήρθε όμως στην πτήση σαν ένας απλός καθημερινός άνθρωπος. Δεν θα μπορούσε να ξεχωρίσει στο πλήθος ότι ήταν μια πριγκίπισσα. Είναι κάτι που μου είχε κάνει τρομακτική εντύπωση. Όπως επίσης και ο τρόπος που μας φέρονται και μιλάνε είναι ιδιαίτερα απλός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαβιάρι και απλότητα

Αν και μέλη της βασιλικής οικογένειας, πρόκειται για ανθρώπους που δεν κάνουν επίδειξη πλούτου, σημειώνει η Κυριακή Κατσογκρεσάκη, ενώ έχει αναπτυχθεί και μία οικειότητα.

«Είναι άνθρωποι πάρα πολύ ευγενικοί και ποτέ δεν μας έφεραν σε δύσκολη θέση, ούτε μας “μείωσαν”, ενώ ποτέ δεν έκαναν επίδειξη του πλούτου τους. Είναι πάρα πολύ απλοί, καθημερινοί στη συμπεριφορά άνθρωποι. Φυσικά, θα φάνε το χαβιάρι, σαλάτες με αχινό, θα πιούνε σαμπάνια με φράουλες και κάποια εξεζητημένα φαγητά που επιθυμούν, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί π.χ στο πώς θα σερβίρουμε ή εάν κάνουμε ένα λάθος. Έχει τύχει για παράδειγμα σε μια συνάδερφο να ρίξει ένα πότο στο πάτωμα αλλά χαμογέλασαν, δεν είπαν τίποτα και της είπαν πως δεν πειράζει, καθώς η ίδια φυσικά αισθάνθηκε πολύ άσχημα, αλλά όχι... Θα ήταν επίσης αξιοσημείωτο να σας πω ότι ο σεΐχης, όταν τύχει και ταξιδεύει μαζί μας, μας φιλά στις πτήσεις σταυρωτά στα μάγουλα, κάτι που δείχνει μετά από έναν χρόνο που είμαστε στο βασιλικό αεροσκάφος, υπάρχει μια οικειότητα ανθρώπινη. Είναι δε απλοί, καθημερινοί άνθρωποι και αυτοί και έχουν τα προβλήματα τους, και σε αυτούς μπορούν να συμβούν όσα μπορούν να συμβούν σε έναν καθημερινό άνθρωπο», δήλωσε.

Ρουτίνα τα ταξίδια

Αν και παλιότερα θεωρούσε κάτι μαγικό να ταξιδέψει στην Αμερική, τώρα όλα είναι διαφορετικά.

«Για μένα πλέον δεν είναι καθόλου περίεργο ότι σήμερα βρίσκομαι στο Ντουμπάι, μεθαύριο θα είμαι στη Νέα Υόρκη, μετά από πέντε ημέρες στο Μαϊάμι και μετά το Τόκιο. Παλιά μου φαινόταν τόσο μαγικό και ονειρεμένο το να ταξιδέψω στην Αμερική, αλλά τώρα μου φαίνεται τόσο απλό, που μπορεί να σκεφτώ πως πρέπει να πάω στο Παρίσι, στην Κορέα, είναι μια ρουτίνα και καθημερινότητα το ταξίδι. Οι φίλοι και οι γνωστοί είναι ενθουσιασμένοι που πηγαίνω σε τόσους προορισμούς σε ένα μικρό διάστημα αλλά για μένα είναι σαν να μιλάμε για ένα ταξίδι από την Κρήτη στην Αθήνα», λέει.

Επόμενος στόχος το πιλοτήριο

Πλέον εργάζεται για τη βασιλική οικογένεια έξι μήνες τον χρόνο. Αλλά ήδη έχει βάλει τον επόμενο στόχο της: το πιλοτήριο.

«Ο στόχος μου είναι να γίνω πιλότος. Έχω ξεκινήσει ήδη εδώ και έναν χρόνο. Διαβάζω και σπουδάζω εξ αποστάσεως καθώς δυστυχώς δεν μπορώ να παρακολουθώ τα μαθήματα στη σχολή αφού μένω στο Ντουμπάι. Έχω μια συνεργασία με σχολή στη Αθήνα οπότε όταν είμαι έτοιμη πηγαίνω για τις εξετάσεις. Έτσι μόλις ολοκληρώσω τα θεωρητικά μαθήματα θα αρχίσω και τα πρακτικά, τις ώρες πτήσης που είναι απαραίτητες», δήλωσε, εκφράζοντας την ελπίδα σε 3-4 χρόνια να είναι πιλότος σε κάποια αεροπορική εταιρεία.

,Δεν γνωρίζω η αλήθεια είναι αν θα καταφέρω να πετάω για τη Βασιλική Οικογένεια, αφού αυτό είναι δύσκολο, καθώς χρειάζεται μεγάλη προϋπηρεσία. Αρκεί να φανταστεί κάποιος πως οι πιλότοι που έχουμε τώρα εργάζονται ο κάθε ένας 25 χρόνια, ευελπιστώ όμως να καταφέρω να βρεθώ σε μια μεγάλη αεροπορική εταιρεία και στο μέλλον, ποτέ δεν ξέρει κάποιος αν θα καταφέρω να επιστρέψω σε αυτή την οικογένεια ως πιλότος. Όπως συχνά λέω, το μότο μου είναι “φτάσε όπου δεν μπορείς”», κατέληξε.

Πηγή: Πρακτορείο 104,9 FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ