Οι αέρινες πιρουέτες, της παγκοσμίου φήμης μπαλαρίνας, Άννας Πάβλοβα, στην παράσταση "Η Λίμνη των Κύκνων" του Τσαϊκόφσκι, ήταν η αφορμή για το θεικό γλύκισμα 'Πάβλοβα'. Ο σεφ Herbert Sachse του ξενοδοχείου Esplanade, μαγεμένος από την ανάλαφρη χορογραφία της διάσημης Ρωσίδας, δημιουργεί για χάρη της μια εντυπωσιακή τούρτα ,όπου κατά τη διάρκεια της περιοδείας της σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία το 1920, παίρνει το ονομά της!
Συνταγή
Για τη μαρέγκα θα χρειαστείτε:
6 ασπράδια
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια σκόνη
Για τη σαντιγύ
500 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια σκόνη
Για το γαρνίρισμα
Φράουλες
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Στη συνέχεια προσθέτουμε κοσκινισμένη τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι. Σε μία λαδόκολλα απλώνουμε την Πάβλοβα και ψήνουμε στους 90-100οC για 3 ώρες. Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγύ.
Τέλος,στρώνουμε τη σαντιγύ πάνω από την Πάβλοβα και γαρνίρουμε με τις φράουλες.
Μυστικό απόλυτης επιτυχίας
Για την αρτιότητα της μαρέγκας είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχει ίχνος υγρασίας σε οποιοδήποτε σκεύος,σύρμα ή κουτάλι χρησιμοποιήσουμε.
Τips
Την τρώμε όσο πιο φρέσκια γίνεται!!!!
Καλή όρεξη!