Θαλασσινά στα κάρβουνα: Χρόνοι ψησίματος για χταπόδι, σουπιές, καλαμάρια

 
Θαλασσινά στα κάρβουνα: Χρόνοι ψησίματος για χταπόδι, σουπιές, καλαμάρια

Ενημερώθηκε: 25/02/23 - 11:39

Η Καθαρά Δευτέρα φτάνει και πολλοί θα ανάψουν τις ψησταριές για να ψήσουν τα θαλασσινά όπως χταπόδια, καλαμάρια, θράψαλα και σουπιές.

Πόσος χρόνος χρειάζεται όμως για να ψηθεί σωστά το χταποδάκι ή το καλαμαράκι στα κάρβουνα;

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Για καλαμάρια και σουπιές 250 γρ. – 300 γρ. θα χρειαστεί ψήσιμο 6-8 λεπτά. Η θράκα να είναι και η απόσταση της σχάρας από τα κάρβουνα πρέπει να είναι γύρω στα 8 εκ.

Το χταπόδι που θα επιλέξουμε καλό θα είναι ξεπερνάει το 1 1/2 κιλό. Πλοκάμια χταποδιού με περίμετρο γύρω στα 3 εκ. χρειάζονται 24'-28' για να ψηθούν περιμετρικά. Η θράκα θα πρέπει να είναι προς δυνατή και η σχάρα σε απόσταση περίπου 10 εκ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ