Πόσα λάθη κάνουμε στο μαγείρεμα και δεν τα γνωρίζουμε; Παρακάτω σου παρουσιάζουμε έναν χρήσιμο οδηγό για να μην ξανακάνεις τα ίδια λάθη στην κουζίνα!
1. Βάζουμε ζεστό φαγητό στο ψυγείο
Ένας από τους βασικούς κανόνες της διατήρησης του φαγητού είναι ότι δεν πρέπει να το βάζουμε ζεστό στο ψυγείο και αυτό διότι οι υδρατμοί που περιέχει το ζεστό φαγητό θα προκαλέσουν αύξηση της υγρασίας κάνοντας το να χαλάει πιο γρήγορα ακόμα και στο ψυγείο.
2. Χρησιμοποιούμε συνέχεια αντικολλητικό τηγάνι
Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι καλά για τα αυγά, τις τηγανίτες, ή το γαλλικό τοστ – και όχι για τίποτα άλλο,λέει η σεφ Amanda Cohen από την Νέα Υόρκη. Αυτό συμβαίνει επειδή εκπέμπουν ένα πολύ συγκεκριμένο τύπο θερμότητας – αυτόν που δεν είναι τόσο ζεστός όσο ένα κανονικό τηγάνι.
3. Βάζουμε τα πάντα στο ψυγείο
Μην αποθηκεύετε ντομάτες στο ψυγείο. Ούτε φυσικά σκόρδα, κρεμμύδια και πατάτες που θέλουν αεριζόμενο και σκοτεινό χώρο.
4. Πολύ ποσότητα φαγητού σε μικρό τηγάνι
Ο βασικός κανόνας είναι να αφήσετε αρκετό χώρο, έτσι ώστε τα κομμάτια να μην ακουμπούν μεταξύ τους. Όταν τα κομμάτια του κοτόπουλου έχουν επιπλέον χώρο, εξασφαλίζεται η ίση κατανομή της θερμότητας στο τηγάνι και όλες οι πλευρές μπορούν να σωταριστούν εύκολα και όμοια.
5. Κρύο κρέας σε καυτό τηγάνι
Αν αφήσουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλουμε στη φωτιά, αυτό θα μαγειρευτεί πιο ομοιόμορφα – και είναι πιο πιθανό να αποφευχθεί το εξωτερικό να είναι υπερβολικά ψημένο ενώ το εσωτερικό δεν είναι αρκετά.
Με πληροφορίες από womantoc.gr