Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και από το τραπέζι δεν μπορεί να λείπει η παραδοσιακή ταραμοσαλάτα.
Εμείς σας παρουσιάζουμε μια απλή και γρήγορη συνταγή για το Σαρακοστιανό έδεσμα.
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. ταραμάς λευκός
- 350 γρ. ψίχα ψωμιού (όχι φρέσκο)
- 1 ποτήρι νερού Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- χυμός από 2 λεμόνια
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ με νερό αφήνουμε την ψίχα να μουλιάσει και κατόπιν την στύβουμε καλά με τα χέρια μας.
- Στο μίξερ χτυπάμε τον ταραμά και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το πιπέρι και την ψίχα.
- Καθώς το χτυπάμε, προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο Χωριό και το χυμό λεμονιού.
- Σταματάμε να χτυπάμε μόλις το μίγμα γίνει ομογενοποιημένο και αποκτήσει κρεμώδη υφή.
- Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε ψίχα ψωμιού, αραβοσιτέλαιο, πιπέρι ή λεμόνι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.