Πάσχα 2018: Κάθε χρόνο τα κόκκινα αυγά πρωταγωνιστούν στο τραπέζι της Ανάστασης, εκεί όπους τα τσουγκρίζουμε το ένα μετά το άλλο, αλλά ποτέ δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με όλα αυτά που περίσσεψαν, αφού ποτέ δεν τα τρώμε όλα!
Γι’ αυτό σας προτείνουμε αυτή την αυγοσαλάτα που είναι εύκολη και πεντανόστιμη..
- 12 αυγά βρασμένα
– 4 κλωνάρια σέλερι, καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα από ίνες και ψιλοκομμένα σε καρέ
– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
– 2 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, κόκκινα ψιλοκομμένα
– 2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
– 3 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρέ
– 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
– 1/3 φλυτζ. τσαγιού μαγιονέζα
– 1 φλυτζ. γιαούρτι
– Άνηθος, μαϊντανός ψιλοκομμένα – προαιρετικά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Άγιος Γεώργιος: Πότε τιμάμαι την μνήμη του
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τα αυγά, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε σε λεκάνη.
2. Προσθέτουμε το σέλερι, τα καρότα, τα ψιλοκομμένα φρέσκα και ξερά κρεμμύδια.
3. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Περιχύνουμε τη σαλάτα με ελαιόλαδο, αλατίζουμε και τρίβουμε μαύρο πιπέρι.
4. Τέλος, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και τον άνηθο – μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
5. Σερβίρουμε τη σαλάτα σκέτη, αλειμμένη σε φέτες ψωμιού ή μέσα σε σάντουιτς
6. Διατηρείτούμε για 2 μέρες από την παρασκευή της, στο ψυγείο μέσα σε αεροστεγές δοχείο.
Πηγή: www.infokids.gr