Παραδοσιακή Συνταγή μαγειρίτσας: Για να την απολαύσετε το βράδυ της Ανάστασης

 
Παραδοσιακή Συνταγή μαγειρίτσας: Για να την απολαύσετε το βράδυ της Ανάστασης

Ενημερώθηκε: 19/04/22 - 08:52

Παραδοσιακή Συνταγή μαγειρίτσας: Μετά από σαράντα ημέρες νηστείας, η ώρα της μαγειρίτσας και η απαίτηση, τίποτα λιγότερο από υπέροχη.

μαγειρίτσας

Και η προτεινόμενη συνταγή είναι μια πρόταση αξιόπιστη. Ας τη δούμε αναλυτικά

 (Γιατί τρώμε μαγειρίτσα μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ)

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρνίσια συκωταριά (εντόσθια)

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

2 κουταλιές της σούπας Χωριό Βούτυρο Αγελάδος ή Χωριό Βούτυρο με Κρεμώδη Υφή

1 χεριά φρέσκα κρεμμυδάκια (2 ματσάκια περίπου)

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές

2 αυγά

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τη συκωταριά. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό και μια πρέζα αλάτι και το αφήνουμε να βράσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη συκωταριά, την αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά (τη ζεματάμε), τη βγάζουμε και την ψιλοκόβουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές και το Χωριό Βούτυρο αγελάδος (ή Χωριό Βούτυρο με Κρεμώδη Υφή). Έπειτα σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το αλεύρι διαλυμένο σε λίγο νερό, και την ψιλοκομμένη συκωταριά τουλάχιστον για 5 με 6 λεπτά.

Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό, ανακατεύουμε καλά και, μόλις πάρει βράση, τα μαγειρεύουμε για 45 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Όσο μαγειρεύονται ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια, χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μια σφικτή μαρέγκα και παράλληλα τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν, τα ενώνουμε και ξεκινάμε πάλι να τα χτυπάμε.

Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ και λίγο ζουμί από την κατσαρόλα μας.

Αδειάζουμε το αυγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε μπόλικο τριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση

Πηγή: minervahorio.gr