Τίποτα δεν είναι πιο δροσιστικό τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού από μια λεμονάδα. ´Οταν μάλιστα είναι και σπιτική το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν δύο συνταγές με πανεύκολες δροσερές σπιτικές λεμονάδες:
ΛΕΜΟΝΑΔΑ
Υλικά
• 4 λεμόνια, κομμένα στην μέση
• 230 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• Ανθρακούχο κρύο νερό
Εκτέλεση
Στύψτε τα λεμόνια στον λεμονοστύφτη. Βάλτε τον χυμό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέστε την ζάχαρη.
Ζεστάνετε σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μεταφέρετε σε ένα βαζάκι και αφήστε το να κρυώσει.
Σερβίρετε βάζοντας λίγο από το συμπυκνωμένο χυμό που φτιάξατε σε ένα ποτήρι και προσθέστε ανθρακούχο κρύο νερό και παγάκια.
ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Υλικά
• 400 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι
• Χυμό από 4 μεγάλα λεμόνια
• 100 γρ. ζάχαρη (αν προτιμάτε τις γλυκές γεύσεις, αυξήστε την ποσότητα της ζάχαρης)
• Σόδα αναψυκτικό
Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Τοποθετείστε 5-6 παγάκια σε κάθε ποτήρι.
Γεμίστε το ποτήρι κατά το ένα τέταρτο με το μίγμα και συμπληρώστε με σόδα.