Με την 25η Μάρτιου να πλησιάζει ένα πανεύκολο και νηστίσιμο γλυκό για όσους θα θέλουν να ευχαριστηθούν ένα πλήρες γεύμα.
Εξάλλου η σοκολάτα «τραβιέται» μετά το ψάρι και την σκορδαλιά...
Υλικά
Για τη μους
400γρ. φυτική σαντιγί από κονσέρβα
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή άλλο της επιλογής σας
6 κουτ. σούπας ταχίνι
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μέλι
100γρ. σοκολάτα σε κομματάκια
Για το σερβίρισμα
λίγο ξύσμα σοκολάτας
μερικά αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα
μερικές σταφίδες σουλτανίνα
Διαδικασία
Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5 λεπτά να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε λίγο ακόμη. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη, το μέλι και το ταχίνι. Χτυπάτε λίγο ακόμη μέχρι να πήξει η μους.
Λιώνετε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και την ρίχνετε στη μους ταχινιού. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε μια δυο τρεις φορές, ίσα να ενωθεί σε κάποια σημεία, αλλά όχι να ομογενοποιηθεί εντελώς. Μεταφέρετε τη μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη μοιράζετε σε μπολ ή ποτήρια που αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν θέλετε να σερβίρετε διακοσμείτε τις μους με το ξύσμα σοκολάτας, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ