Μαγειρεύεις λάθος τα μακαρόνια! Δες γιατί…(ΒΙΝΤΕΟ)

 
Μαγειρεύεις λάθος τα μακαρόνια! Δες γιατί…(ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 13/04/16 - 13:40

Ο Harold McGee συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής «Keys to Good Cooking», μας εξηγεί στο παρακάτω βίντεο τον τρόπο για να φτιάχνεις σωστά τα μακαρόνια. Και επειδή είτε είσαι φοιτητής, είτε εργαζόμενος, είτε συνταξιούχος, είμαι σίγουρη ότι μαγειρεύεις συχνά μακαρόνια γιατί είναι ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό, ο Harold έρχεται τώρα και μας το κάνει ακόμα πιο εύκολο.

Παίρνουμε ένα βαθύ... τηγάνι. Βάζουμε τα μακαρόνια, χωρίς νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν τα μακαρόνια και όχι περισσότερο. Το κρύο νερό επιτρέπει στα μακαρόνια να μην «κολλήσουν» μεταξύ τους και το τηγάνι, επειδή είναι πιο ρηχό από κατσαρόλα, χρειάζεται λιγότερο νερό. Τα μακαρόνια βράζουν σωστά και στο τηγάνι μένει λίγο νερό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία σάλτσας. Και κάνουμε καλό και στο περιβάλλον, εξοικονομώντας νερό!

Δες το βίντεο: