Η συνταγή της ημέρας είναι... τραχανάς με ντομάτα, ζαμπόν και μανιτάρια!

 
Η συνταγή της ημέρας είναι... τραχανάς με ντομάτα, ζαμπόν και μανιτάρια!

Ενημερώθηκε: 17/05/17 - 14:51

Σήμερα βρέχει και τι καλύτερο από μια συνταγή για σούπα τραχανά, για να... ζεσταθούμε το μεσημέρι;

Συστατικά

  • 150 γρ. καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα στα 4
  • 2 κονκασέ ντομάτας
  • 1 κούπα τραχανά γλυκό
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • θυμάρι ξερό (φύλλα)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 150 γρ. καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε κύβους
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 3 σκ. σκόρδο
    • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα στα 4
    • 2 κονκασέ ντομάτας
    • 1 κούπα τραχανά γλυκό
    • 1 κύβο ζωμό βοδινού
    • θυμάρι ξερό (φύλλα)
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 2 πρέζες ζάχαρη
    • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
      • Μέθοδος Εκτέλεσης

      • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το ζαμπόν, χωρίς ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
      • Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
      • Συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
      • Προσθέτουμε το θυμάρι.
      • Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να μην έχει μείνει σχεδόν καθόλου υγρό στην κατσαρόλα.
      • Αδειάζουμε τις κονσέρβες με το κονκασέ στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 πρέζες ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, μία κούπα τραχανά γλυκό, τον κύβο βοδινού και 5 κούπες νερό.
      • Βράζουμε για 18-20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ο τραχανάς και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί.
        • Tip: Σερβίρουμε με κομμάτια φέτα, κρίθινο παξιμάδι σπασμένο, μαϊντανό και κρεμμυδάκι!

          akispetretzikis.gr

          Πηγή: