Σήμερα βρέχει και τι καλύτερο από μια συνταγή για σούπα τραχανά, για να... ζεσταθούμε το μεσημέρι;
Συστατικά
150 γρ. καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο
500 γρ. μανιτάρια κομμένα στα 4
2 κονκασέ ντομάτας
1 κούπα τραχανά γλυκό
1 κύβο ζωμό βοδινού
θυμάρι ξερό (φύλλα)
αλάτι
πιπέρι
2 πρέζες ζάχαρη
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο
500 γρ. μανιτάρια κομμένα στα 4
2 κονκασέ ντομάτας
1 κούπα τραχανά γλυκό
1 κύβο ζωμό βοδινού
θυμάρι ξερό (φύλλα)
αλάτι
πιπέρι
2 πρέζες ζάχαρη
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το ζαμπόν, χωρίς ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το θυμάρι.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να μην έχει μείνει σχεδόν καθόλου υγρό στην κατσαρόλα.
Αδειάζουμε τις κονσέρβες με το κονκασέ στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 πρέζες ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, μία κούπα τραχανά γλυκό, τον κύβο βοδινού και 5 κούπες νερό.
Βράζουμε για 18-20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ο τραχανάς και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί.
Tip: Σερβίρουμε με κομμάτια φέτα, κρίθινο παξιμάδι σπασμένο, μαϊντανό και κρεμμυδάκι!
Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία στη Γάζα: «Προσωρινή η κατάπαυση πυρός, δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι να ολοκληρωθούν οι στρατιωτικοί στόχοι», λέει ο Νετανιάχου