Η συνταγή της ημέρας είναι... γαύρος τηγανητός με μυρωδικά

 
Η συνταγή της ημέρας είναι... γαύρος τηγανητός με μυρωδικά

Ενημερώθηκε: 26/05/17 - 16:00

Χρειάζεστε μόλις 15 λεπτά για να ετοιμάσεται αυτή τη συνταγή για τηγανητό γαύρο με μυρωδικά!

Συστατικά

  • 1 κιλό γαύρος
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κ.γ αλάτι
  • 1/2 κ.γ πιπέρι
  • 1 κ.γ. κύμινο, 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη, 1 κ.γ. παπρικα γλυκιά προαιρετικά
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
    • Μέθοδος Εκτέλεσης

      Ένα τηγανητό ψαράκι δεν χρειάζεται να είναι απλό...

    • Ξεπλένουμε κάλα τον γάυρο σε νερό.Στη συνέχεια τον σταγγίζουμε και τον αφήνουμε στην ακρη.
    • Ανακατεύουμε τα υλικά για το αλεύρωμα σε ένα μπόλ και βουτάμε εκεί τα ψάρια,έτσι ώστε να παναριστούν πολύ καλα.
    • Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.Τηγανίζουμε τα ψάρια μέχρι να χρυσαφίσουν και τα στραγγίζουμε σε απορροφυτικό χαρτί. 
      • Tip:

        Προσέχουμε τη θερμοκρασία του λαδιού και το χρόνο ψησίματος γιατί το ψάρι είναι πολύ μικρό και μπορεί να καεί αμέσως

        akispetretzikis.gr

        Πηγή: