Εύκολο, φτηνό και οικογενειακό

 
Εύκολο, φτηνό και οικογενειακό

Ενημερώθηκε: 10/04/16 - 19:45

Μια πανεύκολη συνταγή, γρήγορη και οικονομική, που θα κάνει ακόμα και όποιον δεν τρώει ψάρι και αρακά να ζητήσει δεύτερο πιάτο.


Υλικά


500 γραμ. ψάρι φιλέτο κατεψυγμένο

500 γραμ. αρακά κατεψυγμένο

5 κσ αλεύρι

1 κσ καπνιστή πάπρικα

χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι

2 μεγάλα αυγά

3 φέτες ψωμί τοστ

αραβοσιτέλαιο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

φρέσκος δυόσμος

Εκτέλεση


Αρχίστε ξεπαγώνοντας το ψάρι, καλύτερα αφήνοντάς το στο ψυγείο όλο το βράδυ. Σε ένα σουρωτήρι με τον αρακά ρίχνετε βραστό νερό και τον αφήνετε στο νεροχύτη να στραγγίξει.

Ανακατεύετε σε ένα ρηχό μπολ το αλεύρι, την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού με λίγο αλάτι και πιπέρι. Τρίβετε το ψωμί και το βάζετε σε ένα πιάτο. Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά.

Κόβετε το ψάρι σε λωρίδες πλάτους δύο εκατοστών και το πανάρετε πρώτα στο αλεύρι, μετά το βουτάτε στο αυγά και τέλος στο ψωμί

Τηγανίζετε τα ψάρια για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά και στο μεταξύ έχετε πολτοποιήσει τον αρακά, στο οποίο προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τον δυόσμο.

Σερβίρετε με μαγιονέζα ή κέτσαπ αν έχετε παιδιά.