Ένα εύκολο, άλλα νόστιμο πιάτο, καλοκαιρινό και ελληνικό, σας προτείνουμε σήμερα. Γι' αυτό και ο τίτλος «εύκολα γεμιστά».
ΥΛΙΚΑ
- 5 ντομάτες
- 5 πιπεριές
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 10 κουταλιές της σούπας ρύζι για γεμιστά
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε τα λαχανικά. Κόβετε ''καπάκι'' από την πιπεριά και αφαιρείτε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
Το ίδιο κάνετε και με τις ντομάτες. Κόβετε ''καπάκι'' από τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αδειάζετε σε ένα μπολ τη ψίχα.
Φτιάχνετε τη γέμιση. Βάζετε στο μούλτι τη ψίχα (όχι το ζουμί της τομάτας). Προσθέτετε το κρεμμύδι και τ’ αλέθετε.
Τα βάζετε σε μπολ και προσθέτετε το ρύζι.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, 3/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Ρίχνετε ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο και ανακατεύετε.
Γεμίζετε τα γεμιστά κατά τα 3/4.
Σκεπάζετε με τα ''καπάκια''. Πασπαλίζετε με ζάχαρη και περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνετε για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180 βαθμούς , στην τελευταία σχάρα.