Χωριάτικο κοτόπουλο με χυλοπιτάκι για εσάς που δεν νηστεύετε! Είναι ένα απλό, καθημερινό, οικογενειακό φαγητό, εύκολο και νόστιμο από αυτά που όλοι αγαπάμε και με την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου, σίγουρη επιτυχία δηλαδή.
Υλικά Συνταγής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η λεμονόπιτα της Αργυρώς!
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε 2΄-3΄ να μαραθεί. Στη συνέχεια βάζουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ ντομάτας και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Τέλος προσθέτουμε ζωμό ή νερό και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει σκεπασμένο για 50΄ με 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε. Όταν βράσει το κοτόπουλο το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε σκεπασμένο και ζεστό. Ρίχνουμε το χυλοπιτάκι στη σάλτσα και αφήνουμε, αφού πάρει βράση, να βράσει για 2΄. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Σβήνουμε τη φωτιά.
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε το φαγητό. Το αφήνουμε να σταθεί και να πιει τα υγρά του για 10΄, για να παραμείνει σπυρωτό και να μη λασπώσει το ζυμαρικό. Όταν σβήσουμε το φαγητό πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι για να ψηθεί το χυλοπιτάκι και να τραβήξει τα υγρά και να μη λασπώσει.
Πηγή: