Βασιλόπιτα: Πώς θα φτιάξουμε χωριάτικη παραδοσιακή βασιλόπιτα

 
Βασιλόπιτα: Πώς θα φτιάξουμε χωριάτικη παραδοσιακή βασιλόπιτα

Ενημερώθηκε: 29/12/18 - 09:16

Βασιλόπιτα: Η Πρωτοχρονιά είναι ταυτισμένη με τη βασιλόπιτα και το φλουρί, για να πάει καλά η χρονιά. Και επειδή οι έτοιμες βασιλόπιτες δεν είναι πάντα η ιδανικότερη επιλογή, ας δούμε πώς θα φτιάξουμε μια χωριάτικη παραδοσιακή βασιλόπιτα.

ΥΛΙΚΑ

-- 750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

-- 400 γρ. ζάχαρη

-- 300 γρ. Χωριό Λιωμένο αγελαδινό βούτυρο γάλακτος

-- 1 πρέζα αλάτι

-- 7 αυγά

-- 1 ποτηράκι κονιάκ

-- χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

-- 1 βανίλια

-- ολόκληρα γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα για στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-- Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

-- Ρίχνουμε στο μίξερ το Χωριό Λιωμένο αγελαδινό βούτυρο γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα.

-- Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους των 6 αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα.

-- Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, τη βανίλια, το χυμό και το κονιάκ.

-- Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.

-- Στο μίγμα των κρόκων προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά.

-- Βουτυρώνουμε ένα αλουμινένιο ή ανοξείδωτο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

-- Χτυπάμε με ένα πιρούνι το τελευταίο αυγό και αλείφουμε την πίτα με ένα πινέλο. Τέλος, τη στολίζουμε με τα γαρίφαλα και την αμυγδαλόψιχα.

-- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη βγάζουμε από το ταψί σε σχάρα, για να κρυώσει.

-- Κοσκινίζουμε επάνω της ζάχαρη άχνη, εάν φυσικά θέλουμε.

Τέλος, μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί.