Βασιλόπιτα: Η Πρωτοχρονιά είναι ταυτισμένη με τη βασιλόπιτα και το φλουρί, για να πάει καλά η χρονιά. Και επειδή οι έτοιμες βασιλόπιτες δεν είναι πάντα η ιδανικότερη επιλογή, ας δούμε πώς θα φτιάξουμε μια χωριάτικη παραδοσιακή βασιλόπιτα.
ΥΛΙΚΑ
-- 750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-- 400 γρ. ζάχαρη
-- 300 γρ. Χωριό Λιωμένο αγελαδινό βούτυρο γάλακτος
-- 1 πρέζα αλάτι
-- 7 αυγά
-- 1 ποτηράκι κονιάκ
-- χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-- 1 βανίλια
-- ολόκληρα γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα για στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-- Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
-- Ρίχνουμε στο μίξερ το Χωριό Λιωμένο αγελαδινό βούτυρο γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα.
-- Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους των 6 αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα.
-- Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, τη βανίλια, το χυμό και το κονιάκ.
-- Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.
-- Στο μίγμα των κρόκων προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά.
-- Βουτυρώνουμε ένα αλουμινένιο ή ανοξείδωτο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
-- Χτυπάμε με ένα πιρούνι το τελευταίο αυγό και αλείφουμε την πίτα με ένα πινέλο. Τέλος, τη στολίζουμε με τα γαρίφαλα και την αμυγδαλόψιχα.
-- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη βγάζουμε από το ταψί σε σχάρα, για να κρυώσει.
-- Κοσκινίζουμε επάνω της ζάχαρη άχνη, εάν φυσικά θέλουμε.
Τέλος, μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί.