Σοκάρουν την κοινή γνώμη οι αποκαλύψεις για το οικογενειακό θρίλερ στη Σύμη, όπου μια 13χρονη επιχείρησε ναδηλητηριάσει με ποντικοφάρμακο τη μητέρα της, έπειτα από συνεννόηση με τον 15χρονο φίλο της.
Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας της 13χρονης, ο 15χρονος φέρεται να πίεζε την κόρη της να τη δηλητηριάσει γιατί δεν ήθελε τη σχέση του
Πώς η μητέρα κατάλαβε το σχέδιο
Η μητέρα της 13χρονης φαίνεται πως διάβασε μηνύματα που είχε ανταλλάξει το παιδί της με τον 15χρονο φίλο της στα social media. Σε αυτά, οι δυο τους φαίνεται πως σκόπευαν να δηλητηριάσουν τη μητέρα της 13χρονης με ποντικοφάρμακο και αν το σχέδιό τους δεν έπιανε, θα της έκαναν επίθεση με μαχαίρι.
Όλα έγιναν την περασμένη Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, όταν οι δύο ανήλικοι βρέθηκαν στο σπίτι της 13χρονης, την ώρα που ο πατέρας της απουσίαζε. Τότε, έβαλαν ποντικοφάρμακο στο τσάι και το γλυκό που έδωσαν στη μητέρα της ανήλικης. Η 48χρονη όμως που είχε διαβάσει για το σχέδιό τους ειδοποίησε τους αστυνομικούς.
Κωνσταντία Δημογλίδου: «Πολύ περίεργο περιστατικό, θέλει προσοχή»
Αναφερόμενη στο συμβάν, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στο MEGA, σημείωσε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο περιστατικό. Ήμασταν υποχρεωμένοι να σχηματίσουμε δικογραφία από την στιγμή που καταγγέλλονται αδικήματα και εδώ έχουμε μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, αποδεδειγμένη τουλάχιστον από τις συνομιλίες των δύο παιδιών, τα όσα ανέφερε η μητέρα της 13χρονης στην Αστυνομία. Πρέπει να δούμε με προσοχή το θέμα αυτό».
Σύμφωνα με την ίδια «είναι πολύ περίεργο περιστατικό, θέλει προσοχή. Ο εισαγγελέας ζήτησε άμεσα τη δικογραφία. Υπάρχουν συνομιλίες, υπήρχε μια φιλική σχέση, δεν ξέρω τι άλλες σχέσεις είχαν τα παιδιά μεταξύ τους και φαίνεται ότι επειδή ο νεαρός θεωρούσε εμπόδιο τους γονείς της κοπέλας, έπεισε την κοπέλα αυτήν σιγά σιγά να κάνει κακό στους γονείς της. Η μητέρα αναφέρει ότι αποπειράθηκε να τη δηλητηριάσει με κάποια άγνωστη ουσία. Αυτά τα σκευάσματα πετάχτηκαν, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για να ελέγξουμε, υπάρχουν όμως οι συνομιλίες που το αναφέρουν, οπότε αποδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο».
Ακόμη, κυρία Δημογλίδου διευκρίνισε ότι «δεν έχουν συλληφθεί τα παιδιά, δεν υπήρχε η διαδικασία του αυτοφώρου, δεν έχει ασκηθεί κάποια δίωξη από τον εισαγγελέα. Αναμένουμε τι θα διατάξει ο εισαγγελέας».
Αλληλοκατηγορίες
Η 13χρονη έχει δώσει πληροφορίες στις Αρχές, περιγράφοντας με λεπτομέρειες τη σχέση που είχε με τη μητέρα της και τα προβλήματα που υπήρχαν σε αυτή. Υποστήριξε, δε, ότι το ανήλικο αγόρι είχε εκδηλώσει επανειλημμένα παραβατική συμπεριφορά, για αυτό και οι γονείς της θορυβήθηκαν, όταν ανέπτυξε σχέσεις μαζί του.
Η ανήλικη, σύμφωνα με το Star, περιέγραψε στους αστυνομικούς την πίεση, αλλά και τις απειλές που δεχόταν σχεδόν καθημερνά από τον σύντροφό της, προκειμένου να υλοποιήσουν το σχέδιο που θα έβγαζε από τη μέση τη μητέρα του κοριτσιού.
Από την άλλη, η πλευρά του ανήλικου υποστηρίζει ότι ηθικός αυτουργός ήταν η 13χρονη. Ισχυρίζονται ότι εκείνη «κινούσε τα νήματα» και ότι υπάρχουν και άλλα μηνύματα, πέρα από τα αυτά που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας και δείχνουν και την άλλη πλευρά. Ο 15χρονος, φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα εκφοβισμού και περιθωριοποίησης στο νησί.
Ψυχιατρική εξέταση στον 15χρονο που σχεδίαζε μαζί με την 13χρονη να δηλητηριάσουν τη μητέρα της
Τη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης – πραγματογνωμοσύνης στον 15χρονο μαθητή από τη Σύμη που κατηγορείται ότι μαζί με την 13χρονη φίλη του προσπάθησαν να δηλητηριάσουν τη μητέρα της, διέταξε η εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση.
Ο 15χρονος μετέβη σήμερα Δευτέρα στη Σύμη όπου αναμένεται να εξεταστεί από ψυχίατρο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο μαθητής είναι αρκετά επιθετικός.
Τόσο ο 15χρονος όσο και η 13χρονη κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού.