Μια επιστολή που έγραψε μία μέρα πριν την απελευθέρωσή του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης αλλά δεν ταχυδρομήθηκε, γιατί ο απαγωγέας δεν έβρισκε γραμματόσημα… δείχνει ότι οι απαγωγείς ήταν σε απόγνωση και έτοιμοι να δεχτούν το ποσό που πρόσφερε η οικογένεια.
Συγκεκριμένα, οι απαγωγείς είχαν πέσει στα 18 εκατομμύρια ευρώ, αλλά βλέποντας τον κλοιό να σφίγγει γύρω τους και κάτω από τις εσωτερικές διαμάχες ανάμεσά τους, αποφάσισαν να βάλουν τον όμηρο να γράψει την «τελική» επιστολή με την οποία θα πρότειναν την καταβολή 11-12 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με νέα στοιχεία της δικογραφίας που δημοσιοποιεί ο Ελεύθερος Τύπος, η πρόταση ήταν σχεδόν 2 εκατομμύρια πάνω από τα συγκεντρωμένα χρήματα της οικογένειας, έτσι ώστε να μη φανεί ότι «χάνουν» τις εντυπώσεις και τη διαπραγμάτευση, αλλά τελικά θα δέχονταν τα 9.850.000 ευρώ της οικογένειας.
Αυτή η επιστολή βρέθηκε στη μάντρα ανταλλακτικών που κρατούσαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, η οποία αποτελεί, σύμφωνα με τους αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, ενδεικτικό δείγμα του αδιεξόδου που είχαν φθάσει οι απαγωγείς και της επικινδυνότητας να προβούν σε μοιραία λάθη για τη ζωή του ομήρου.
Η αποκάλυψη της επιστολής… ήττας και απογοήτευσης των απαγωγέων, οι οποίοι παράλληλα ήθελαν να διασώσουν το σκληρό εγκληματικό προφίλ τους και να δικαιολογήσουν την πτώση από τα 100 στα 12 εκατομμύρια ευρώ, ήρθε από την κατάθεση του 43χρονου Εμμανουήλ Κλάδου, ιδιοκτήτη της μάνδρας ανταλλακτικών, όπου εκρατείτο τελευταία φορά ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.
«Θέλω να σας πω ότι δεν θυμάμαι αν οι επιστολές που έγραψε ο Λεμπιδάκης ήταν 4 ή 5 συνολικά. Σε μια επιστολή αναφερόταν πάντως ότι έπεσε το ποσό των λύτρων στα 18 εκατομμύρια και στην τελευταία ο Λεμπιδάκης τόνιζε ότι η υγεία του δεν ήταν καλά και ότι η οικογένεια έπρεπε να βιαστεί. Οντως εκείνες τις ημέρες ο Μιχάλης (Λεμπιδάκης) ξεκίνησε να έχει ρίγος και πυρετό», καταθέτει ο Μανώλης Κλάδος.
Αργότερα συμπληρώνει πως έπειτα από επικοινωνία με τον Σκοπιανό «φροντιστή», Βασίλη Γρηγοριάδη, για την κατάσταση της υγείας του ομήρου, πήγε σε φαρμακείο στην Πλ. Αγίου Γεωργίου και πήρε κάποια φάρμακα.
Σε αυτό το σημείο ήρθε η αποκάλυψη: «Τα φάρμακα τα έδωσα στον Μιχάλη (Λεμπιδάκη) την Κυριακή το πρωί (1η Οκτωβρίου 2017). Εκείνη την ημέρα έγραψε και ένα τελευταίο γράμμα για την οικογένειά του. Παρακαλούσε τη μητέρα του, Αννα, να προτείνουν 11-12 εκατομμύρια ευρώ στους απαγωγείς και εκείνοι εκτιμούσε ότι θα το δέχονταν, απλώς δεν ήθελαν εκείνοι να πέσουν στις διαπραγματεύσεις. Ο Λεμπιδάκης έγραψε το γράμμα, το οποίο κράτησα εγώ και θα το ταχυδρομούσα εμπιστευτικά. Εκείνη την ημέρα, αν και προσπάθησα να βρω γραμματόσημα για να το στείλω, δεν μπόρεσα. Το γράμμα αυτό το έχω κάπου στο μαγαζί. Το επόμενο πρωί μπήκαν μέσα στην εταιρία αστυνομικοί και μόλις με έπιασαν τους είπα αμέσως ότι ο Μιχάλης κρατείται πάνω».
Τέλος, χθες, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των επτά κατηγορουμένων για την απαγωγή. Βασικός στόχος η αναζήτηση πληροφοριών για τον εντοπισμό των τουλάχιστον τεσσάρων ακόμη κρησφύγετων, όπου είχε κρατηθεί ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Αυτοί οι χώροι ενδέχεται να συνδέουν και άλλα πρόσωπα στην υπόθεση, όπως και να εδραιώνουν στοιχεία εμπλοκής των τουλάχιστον έξι ακόμη συνεργών και του «επιχειρησιακού αρχηγού».
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος