Δίκη Πισπιρίγκου: «Καλή μάνα μπορεί να μην ήμουν, αλλά όχι δολοφόνος» - Τι υποστήριξε στην απολογία

 
σσ

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 11/02/25 - 17:40

Το ξέσπασμα της Ρούλας Πισπιρίγκου προκάλεσαν για ακόμα μία ημέρα οι ερωτήσεις της προέδρου του Δικαστηρίου, γύρω από τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη. «Τελικά εγώ για το Δασκαλάκη είμαι εδώ ή για την ασφυξία; Τα έχω δολοφονήσει αυτά τα παιδιά ή όχι; Για να ξέρω γιατί απολογούμαι» είπε στην αρχή της έβδομης ημέρας απολογίας της.

Κατηγορούμενη: Είμαι μέχρι εδώ. Προσπαθώ να προστατεύσω παππούδες… Βλέπετε δεν θέλω να φτάσω στο μηδέν, στις αναρτήσεις που γίνονταν. Δεν θέλω να ρίξω το επίπεδο. Είναι η δίκη των παιδιών. Γιατί κατηγορούμαι; Αν είμαι καλή μάνα;

Πρόεδρος: Έτσι καταλάβατε;

Κατηγορούμενη: Ο άνθρωπος είναι νάρκισσος. Δεν θέλω άλλο. Θέλετε να μιλήσουμε για τις ασφυξίες των παιδιών, αν υπάρχουν ή όχι; Δεν μπορώ άλλο!

Αναφερόμενη στο γάμο της έκανε λόγο για μια τοξική κατάσταση η οποία χειροτέρεψε μετά το θάνατο της Μαλένας, του πρώτου παιδιού της οικογένειας που έφυγε από τη ζωή. «Πριν υπήρχαν οι μικροκαυγάδες, αλλά μετά το θάνατο της Μαλένας… βασικά μετά τη σχέση που έκανε. Από εκεί άρχισε όλο και χειρότερο και μετά από την απώλεια της κόρης μου πήγε η κατρακύλα… αλλά όλο αυτό δεν έχει σχέση με το θάνατο της κόρης μου».

Πρόεδρος: Τα παιδιά σας τα στηρίξατε γενικά; Τα προτάξατε;

Κατηγορούμενη: Καλή μάνα μπορεί να μην ήμουν, αλλά όχι δολοφόνος. Υπάρχει τεράστια διαφορά. Δεν είπα ποτέ ότι ήμουν αγία, και μακάρι όλες οι μανάδες να είναι καλύτερες από εμένα..

Πρόεδρος: Γιατί δώσατε συνέντευξη μετά
τους θανάτους των τριών παιδιών σας;

Κατηγορουμένη: Με λένε Μήδεια, όλη η Ελλάδα ασχολείται, όχι η Πάτρα μόνο. Δεν μπορώ να βγω ούτε στο περίπτερο. Δεν μπορώ να πάω στο νεκροταφείο. Μου προκάλεσε αγανάκτηση και νεύρα αυτό το κλίμα. Είχα πίστη στη Δικαιοσύνη, αλλά έφυγε στην άλλη δίκη. Βρέθηκα σε έναν κυκεώνα ξαφνικά, επειδή χάθηκαν τρία παιδιά στην οικογένεια, γιατί κάποιοι έλεγαν ότι υπάρχει στατιστικό παράδοξο. Και εγώ αναρωτιέμαι….Τα δύο έφυγαν στο νοσοκομείο και στο άλλο ήταν η αδελφή μου και η 8χρονη κόρη μου. Που αν είναι δυνατόν η αδελφή μου να το κάλυπτε αυτό το πράγμα! Αρχίζει αυτό και ξαφνικά βγαίνουν, ταξίαρχοι αστυνομικοί, αναλυτές, δημοσιογράφοι που έρχονται στο σπίτι, υψηλόβαθμα στελέχη… ξαφνικά βλέπουμε 15-20 ξαδέλφια -που δεν έχουμε πάνω από 10- να μιλάνε με πλάτη!

Πρόεδρος: Ποιος το οργάνωσε όλο αυτό;

Κατηγορούμενη: Πραγματικά δεν έχω ιδέα.

Πρόεδρος: Επειδή έχουμε μια μεγάλη ποσότητα ανθρώπων που συντάχθηκε να μιλήσει… ποιος οργάνωσε όλο αυτόν τον κόσμο δημοσιογραφικά και εδώ;

Κατηγορούμενη: Εγώ έχω κινηθεί νομικά κατά δημοσιογράφων.

Εισαγγελέας: Πάντως για τρία χρόνια ήσασταν για την Πάτρα η χαροκαμένη μάνα. Οπότε δεν νομίζω να συνασπίστηκαν όλοι αυτοί για να σας κάνουν κακό.

Η εισαγγελέας

Ακολούθησαν ερωτήσεις από την εισαγγελέα της έδρας προς την κατηγορουμένη, με την τελευταία να εκνευρίζεται σε αρκετά σημεία.


Εισαγγελέας: Διαπιστώνω ότι τρία χρόνια δεν πήρατε ένα τηλέφωνο να δείτε τη πορεία της δικογραφία για τη Μαλένα ένα παιδί είχατε χάσει ούτε εσείς ούτε ο κ. Δασκαλάκης

Κατηγορούμενη: Εγώ θα πω για μένα πίστευα ότι κάποιος θα μας ειδοποιήσει μας έτυχαν όμως και άλλα αυτά τα τρία χρόνια

Εισαγγελέας: Έχετε ένα μωρό που κοιμάται 12 ώρες, την Ίριδα. Δεν αγχωθήκατε έστω να δείτε τη πάνα της.

Κατηγορούμενη: Δυο φορές πήγα και την κοίταξα, πολλά παιδιά κοιμούνται τόσες ώρες.

Εισαγγελέας: Πώς ξέρατε ότι το πανάκι μετακινήθηκε από το μάγουλο το παιδιού τη στιγμή που το παιδί πεθαίνει δεδομένου ότι σε πανάκι αυτό βρέθηκαν κλήσεις αίματος.

Κατηγορούμενη: Μπορεί να το σήκωσε η αδελφή μου όπως πήρε την Ίριδα και να έπεσε.

Τη στιγμή εκείνη προχώρησε σε μια άτυπη αναπαράσταση για το πως κοιμόταν το μωρό με το πανάκι, χρησιμοποιώντας ένα διπλωμένο χαρτί, αφού όπως έχει πει, δεν μπορεί να βλέπει αντικείμενα που σχετίζονται με τα παιδιά της.

Εισαγγελέας: Σε ανάρτησή σας γράφετε «μαμά πάρε με αγκαλιά, δεν μπορώ να αναπνεύσω. Πάρε με αγκαλιά και πάμε ένα ταξίδι που δεν υπάρχει πόνος». Κάνετε αυτή τη σοκαριστική ανάρτηση τρεις μήνες πριν φύγει η Μαλενα.

Κατηγορούμενη: Είναι από κάπου αλλού δεν είναι δικά μου λόγια

Εισαγγελέας: Το ανεβάσατε εσείς ;

Κατηγορούμενη: Είναι ακόμη κοινό το Facebook.

Εισαγγελέας: Τι έγινε ξαφνικά και όλοι στράφηκαν εναντίον σας. Δημοσιογράφοι γιατροί μαζεύτηκαν και είπαν τώρα θα καταστρέψουμε τη Πισπιρίγκου ;

Κατηγορούμενη: Δημοσιογραφικά ξεκίνησε όλο...

Εισαγγελέας: Έχετε καταδικασθέν για τη Τζωρτζίνα από τους δημοσιογράφους; λυπάμαι αν έχετε αυτή τη θέση .

Κατηγορουμένη: Ναι για μια κεταμίνη που δεν υπάρχει. εδώ είμαι γιατί κάποιοι έβγαλαν σαν τη Πυθία ασφυξία στα δύο μου παιδιά. 24 Απριλίου κάποιοι έλεγαν για ασφυξία από τότε. Πως το ήξεραν;

Η απολογία συνεχίζεται την Παρασκευή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ