Η Άγκυρα δεν μπορεί να κρύψει την ενόχληση της για την άμεση λύση που δόθηκε από την Ελλάδα στο πρόβλημα που προέκυψε με την Αίγυπτο για το οικόπεδο που άγγιζε τα νότια όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έκανε ταξίδι αστραπή στο Κάιρο, και μετά από συζήτηση με τον Αιγύπτιο ομόλογο του Σάμεχ Σούκρι επιλύθηκε η επιπλοκή που είχε προκύψει.
Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) , εξέφρασε την δυσαρέσκεια της Τουρκίας για την εξέλιξη στο παραπάνω ζήτημα λέγοντας: «Μόλις η Αίγυπτος έδωσε άδειες ερευνών υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, η Ελλάδα ανησύχησε και ξεκίνησε πάλι τη δράση της εναντίον της Τουρκίας. Ξέρετε ο υπουργός Εξωτερικών τους επισκέφθηκε το Κάιρο και συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου. Σημειώνουμε και κρατάμε αυτή τη δράση της Ελλάδας. Επίσης σημειώνουμε πως η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει μια συμμαχία εναντίον της Τουρκίας με την ονομασία Φόρουμ Φιλίας. Να μην έχει κανένας αμφιβολία πως εμείς θα απαντήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο και με τη διπλωματία. αλλά και στο μέτωπο».
Στη συνέχεια της δήλωσής του τόνισε ότι η Άγκυρα προκαλείται πάλι και πως «οι Έλληνες δεν θα είναι ασφαλείς, αν δε σεβαστούν την Τουρκία».
«H Ελλάδα δημιουργεί μια επιθετικότητα εναντίον της Τουρκίας με συμμαχίες τακτικής. Όμως οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν πως τίποτα δεν θα τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς, και να κοιτάξουν το μέλλον με ασφάλεια αν δεν έχουν μια δίκαιη συμφωνία με την Τουρκία.Μη νομίζει πως είναι μόνιμες οι συμμαχίες που εντάσσεται μαζί κάποιες άλλες χώρες οι οποίες έχουν στόχο να κάνουν μπρα ντε φερ με την Τουρκία. Εκείνες θα φύγουν και η Ελλάδα, στην περιοχή αυτή , θα μείνει μόνη της με την Τουρκία. Εκείνοι θα φύγουν. Γι αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να ψάξει αποτέλεσμα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, σεβόμενη την Τουρκία και την ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου᾽». κατέληξε ο Τσελίκ.